Gazel Böreği |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Gazel BöreğiGazel Böreği ![]() Gazel Böreği (Burdur) 4 su bardağı un 1 su bardağı nişasta 1 5 su bardağı sıvıyağ veya eritilmiş margarin1 5 su bardağı su1 yumurta sarısı, tuz İç malzemesi: 250 gram kıyma 2 patates 1 soğan 2 çorba kaşığı margarin Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber 1 Böreğin iç malzemesini hazırlamak için; soğan ve patatesleri soyup ayrı ayrı rendeleyin Margarini bir tavada kızdırıp rendelenmiş soğanı pembeleştirin Patates ve kıymayı ekleyip biraz kavurun Ateşten alıp ince kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ekleyerek karıştırın Soğumaya bırakın 2 Hamur yoğurma kabına unu eleyin Su ve tuz ilave ederek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yoğurun Hamuru cevizden büyük parçalara ayırıp bezelerin üzerini nemli bezle örtün 15 dakika dinlendirin![]() 3 Hamur bezelerinin üzerine nişasta serperek oklava ile tepsi büyüklüğünde, ince yufkalar halinde açın Fırın tepsisisini yağlayıp bir yufkayı yayın Açtığınız yufkalar büyükse tepsiye kırıştırarak yerleştirin Yufkanın üzerine eritilmiş margarin gezdirin Yufkaların yarısını bu şekilde döşeyin Hazırladığınız iç malzemeyi yayıp kalan yufkaları da aralarına margarin gezdirerek kat kat yayın![]() 4 1 çorba kaşığı eritilmiş margarinle yumurta sarısını çırpıp böreğin üzerine sürün 15-20 dakika bekletip böreği kareler hahinde kesin Karelerin iki ucundan tekrar keserek üçgen şekli verin![]() 5 Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|