![]() |
Ölümle Alakalı Ayetler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ölümle Alakalı AyetlerÖlüm İle İlgili Ayetler Ölümle Alakalı Ayetler Ey Muhammed! Senden önce de hiçbir insanı ölümsüz kılmadık, sen ölürsün de onlar baki kalır mı? Senin ölmenle rahata kavuşacaklarını mı sanıyorlar? (ENBİYA/34) Allah, sizi yarattı, sonra da sizi öldürecektir ![]() ![]() ![]() Sonra siz bunun ardından, muhakkak ki öleceksiniz ![]() Her nefis ölümü tadacaktır ![]() ![]() ![]() Sen elbette öleceksin, onlar da elbette öleceklerdir ![]() Öldüren de dirilten de O'dur ![]() Hiç şüphesiz, göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır ![]() ![]() ![]() Ondan başka hiçbir ilâh yoktur ![]() ![]() ![]() Aranızda ölümü takdir eden biziz ve bizim önümüze geçilmez ![]() De ki: "Sizin kendisinden kaçtığınız ölüm, muhakkak sizi bulacaktır ![]() ![]() ![]() De ki: "Eğer ölümden veya öldürülmekten kaçıyorsanız, kaçmak size asla fayda vermez ![]() ![]() De ki: Benim namazım, ibadetim, hayatım ve ölümüm hep âlemlerin Rabbi Allah içindir ![]() "Senin bize kızman da sırf Rabbimizin âyetleri gelince onlara iman etmemizden dolayıdır ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|