![]() |
Kuranda Yalanla İlgili Ayetler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuranda Yalanla İlgili AyetlerBirbirinizin mallarını haksızlıkla yemeyin ve bile bile günahla insanların mallarından bir bölümünü yemeniz için onları hakimlere aktarmayın ![]() Gerçeği sürekli ters yüz eden, günaha düşkün olan herkesin vay haline ![]() İşte böyle; kim Allah'ın haram kıldıklarını (gözetip hükümlerini) yüceltirse, Rabbinin katında kendisi için hayırlıdır ![]() ![]() ![]() Ki onlar, yalan şahidlikte bulunmayanlar, boş ve yararsız sözle karşılaştıkları zaman onurlu olarak geçenlerdir(FURKAN SURESİ / 72) Şunların hiçbirine itaat etme: Yemin edip duran, aşağılık, (KALEM SURESİ / 10) İş hükme bağlanıp-bitince, şeytan der ki: "Doğrusu, Allah, size gerçek olan va'di va'detti, ben de size vaadde bulundum, fakat size yalan söyledim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onlardan öyleleri vardır ki, dillerini kitaba doğru eğip bükerler, siz onu (bu okur göründüklerini) kitaptan sanasınız diye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (AL-İ İMRAN SURESİ / 78) Kim de cimrilik eder, kendini müstağni görürse, (LEYL SURESİ / 8) Ve en güzel olanı yalan sayarsa, (LEYL SURESİ / 9) Biz de ona en zorlu olanı (azaba uğramasını) kolaylaştıracağız ![]() (LEYL SURESİ / 10 ) |
![]() |
![]() |
|