|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çok, hadislerle, ilgili, lütfen, okuyun, önemli |
![]() |
Hadislerle İlgili Çok Önemli Okuyun Lütfen |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hadislerle İlgili Çok Önemli Okuyun LütfenHadislerle İlgili Çok Önemli Okuyun Lütfen çok önemli okuyunlütfen ALDATAN SÖZLER ![]() ![]() Ölüm yokmuş gibi yaşayan dünyaperest aldandı ! Zira Kur'anda buyrulur: 'Her nerede olursanız olun ölüm size yetişir! Velevki eflâke ser çekmiş surlarda bulunun!' (Nisa: ![]() ![]() ![]() Cehennemi hesaba katmayan dindar aldandı ! Çünkü Kur'an şöyle anlattı: 'ALLAH tarafından hiç hesaba katmadıkları karşılarına çıkıverdi ![]() ![]() Cennetteki yerini hazır bilen herkes aldandı ! Zira Kur'an: 'O öyle sizin kuruntu ve hayallerinizle olacak iş değil' buyurmuştur ![]() Aleme talkın verip kendini unutan öğütçü aldandı !" 'İnsanlara iyiliği emreder de kendinizi unutur musunuz ? Halbuki kitap okuyorsunuz, artık akıl etmez misiniz?' (Bakara: 44) Rabbini bırakıp hevasına kulluk eden aldandı ! 'Gördün mü o hevasını ilâh edineni ? Artık ona sen mi vekil olacaksın ![]() ![]() ![]() Rahmete güvenip kendini emniyete salan fasık aldandı ! 'ALLAH'ın kendilerine kuracağı plandan emin mi oldular ? Kendilerine yazık eden kavimlerden başkası ALLAH'ın mekrinden emin olmaz ![]() ![]() ![]() Yolunun eğriliğinden şüphe etmeyen kendini bilmez aldandı ! 'Tuttukları yol sebebiyle dünya hayatındaki bütün çabaları boşa gitmiştir de zannederler ki cidden iyi bir iş yapıyorlar ![]() Kendini hizmette bilip, kılını dahi kıpırdatmayanlar aldandı ! 'ALLAH, gayret gösterip cihat edenlere, olduğu yere mıhlanıp kalanların çok üzerinde bir ecr-i azim ihsan etmiştir ![]() Namazsız aldandı ! Hele bir baksan ya Kur'an nasıl anlattı: 'Ashabı yemin Cennetten seslenip mücrimlere soruyorlar: “sizin bu sekar cehennemine girmenize ne sebep oldu” ? diye ![]() ![]() Onlar da diyorlar ki : Biz namaz kılanlardan değildik ![]() ![]() ![]() 'Ben bundan sonra kurtulmam ![]() 'De ki: Günah işlemek suretiyle öz nefisleri aleyhine israf etmiş kullarım ! ALLAH'ın rahmetinden ümidi kesmeyin, çünki ALLAH bütün günahları mağfiret buyurur ![]() ![]() 'ALLAH dilemeseydi günahkar mı olurdum !' diyen kaderci aldandı! ' ![]() ![]() ![]() ![]() 'Keşke her günahım bunun gibi olsa ![]() Zira Sahabe Hazreti Enes şöyle anlattı: "Sizler, size göre saç kılından ince, kıymeti olmayan işler yapıyor, günahlar işliyorsunuz ![]() ![]() 'Sen bakma benim kalbim temiz ![]() 'Yemin olsun ki zamana! İnsan mutlak hüsrandadır ![]() ![]() 'O devirler geçti artık, bu zamanda her şey para!' diyen zengin aldandı ! 'Oyaladı o malda çokluk kuruntusu sizleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Bu zamanda da bu olur mu canım !' diyen cahil aldandı ! 'Rabbinin kelimesi doğrulukça da adaletçe de tam kemalindedir, onun kelimelerini değiştirebilecek yoktur, işiten de O, bilen de O ![]() ![]() 'Göreceksin biz nice hacı-hocadan önce gireceğiz cennete!' diyen nadan aldandı ! 'Şüphesiz korunan muttakiler içindir Rablerinin katında na'im Cennetleri ![]() 'Hem ondan hem bundan lazım; öyle tek taraflı, a-sosyal olmaz ![]() Zira ' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'O kadar incesine aklım ermez ![]() 'Onlar dünya hayatını zahiren biliyorlar ![]() 'Bu da bir şey mi canım, millet neler işliyor ![]() 'Ona kendi kazandığı,size de kendi kazandığınızdır ![]() ![]() Lakin 'şüphe yok bütün yaptıklarınızdan mesul tutulacaksınız!' (Nahl: 93) 'Benim babam da hacı' diyen evlat aldandı ! Çünkü baksana dalgalar arasındaki inkarcı oğlu için yalvaran Nuh peygambere (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Ben gıybet etmiyorum ki, olanı söylüyorum ![]() Zira Efendimiz bir gün soruverdi: "Bilir misiniz gıybet nedir ?" Ashab: "ALLAH ve Resulü daha iyi bilir" dediler ![]() Efendimiz(s ![]() ![]() ![]() Soruldu: "Ya söylediğimiz şey onda varsa ?" Cevap verdi Efendimiz: "Eğer varsa onu gıybet ettin demektir ![]() ![]() 'İşlediysek biz işledik, azabını çeker diyetini öderiz ![]() 'Yemin olsun! Rabbinizin azabından onlara, velev ki bir nefha, bir kıvılcım dokunuverse VAY BİZLERE derler!'(İsra: 21) |
![]() |
![]() |
|