![]() |
Hz. Muhammed (S.A.V)Nin Bal Tefsiri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz. Muhammed (S.A.V)Nin Bal TefsiriBal Tefsiri Ne Demektir Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HZ ![]() ![]() ![]() "Namaz kılanın kalbi Nurludur bu kalaylı tastan ![]() ![]() ![]() ![]() HZ ![]() ![]() ![]() "Misafir seven ev sahibinin kalbi, Nurludur bu tastan, Misafirlerle sohbet edip, onlara ikram etmek, tatlıdır bu Bal'dan, Misafirin kalbi, incedir bu kıl'dan ![]() HZ ![]() ![]() ![]() "Kur'an okuyanın kalbi, Nurludur bu tastan, Alimlerle sohbet etmek, tatlıdır bu baldan, Kur'ana mana vermek, incedir bu kıl'dan ![]() ![]() HZ ![]() ![]() "Gazaya giden Gazilerin kalbi Nurludur bu tastan, kafirlerle Cenk edip al kanlar içinde kalmak, tatlıdır bu bal'dan, Üzerine kul hakkı geçirmeden evine dönecek insan, incedir ![]() ![]() HZ ![]() ![]() ![]() Erkeği ile hoş geçinmek, ona cefa etmemek, tatlıdır ![]() ![]() HZ ![]() ![]() "BENİM ÜMMETİMİN KALBİ, NURLUDUR BU TASTAN, BENİM ŞERİATİM TATLIDIR BU BAL'DAN, BENİM ŞERİATIM İNCEDİR BU KIL'DAN ![]() HZ ![]() ![]() "Benim habibim Nübüvvet Nuru, Nurludur bu tastan,Cennet kevseri tatlıdır bu bal'dan, Sırat köprüsü incedir bu kıl'dan buyurmuş ![]() Ondan sonra, Resullüllah Sallallahü Aleyhi Vesellem el kaldırıp, Dua ettiler: "YARABBİ! Bu Bal Tefsirini okuyana, dinleyene, ikiyüz Peygamber sevabı isteriz Sen'den dediler ![]() "YA MUHAMMED! HER KİM BU "BAL TEFSİRİ'Nİ okursa, yahut okutursa, yazıp Ümmetine hediyye ederse İZZET VE CELALİM HAKKI için, ben o kimseye İKİYÜZYİRMİDÖRT BİN PEYGAMBER SEVABI VERİRİM" ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|