|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bediüzzaman, bilinmemesini, istemiştir, kabrinin, nursi |
![]() |
Bediüzzaman Said Nursi , Kabrinin Bilinmemesini Niçin İstemiştir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bediüzzaman Said Nursi , Kabrinin Bilinmemesini Niçin İstemiştir?Üstad, neden kabrinin bilinmemesini istemiştir? Bediüzzaman Said Nursi Hz ![]() ![]() ![]() Üstad insanların kendisine teveccüh etmelerinden, aşırı hürmet göstermelerinden rahatsızlık duyardı ![]() ![]() ![]() "Dostlar uzaktan ruhuma Fatiha okusunlar, manevî dua ve ziyaret etsinler ![]() ![]() ![]() ![]() Bu konuda Üstadın hizmetinde bulunan talebelerinin bir lahikasını aşağıda takdim ediyoruz: Biz Üstadımızdan sorduk: Kabri ziyarete gelenler Fatiha okur, hayır kazanır ![]() Cevaben Üstadımız dedi ki: "Bu dehşetli zamanda, eski zamandaki Firavunların dünyevî şan ü şeref arzusuyla heykeller ve resimler ve mumyalarla nazar-ı beşeri kendilerine çevirmeleri gibi, enaniyet ve benlik verdiği gafletle, heykeller ve resimler ve gazetelerle nazarları, mana-yı harfîden mana-yı ismîyle tamamen kendilerine çevirtmeleri ve uhrevî istikbalden ziyade dünyevî istikbali hayal edinmiş olmaları ile; eski zamandaki lillah için ziyarete mukabil ehl-i dünya kısmen bu hakikate muhalif olarak mevtanın dünyevî şan ü şerefine ziyade ehemmiyet verir, öyle ziyaret ediyorlar ![]() Ben de Risale-i Nur'daki a'zamî ihlası kırmamak için ve o ihlasın sırrıyla, kabrimi bildirmemeyi vasiyet ediyorum ![]() ![]() Dünyada beni sohbetten men'eden bir hakikat, elbette vefatımdan sonra da o hakikat bu suretle beni sevab cihetiyle değil, dünya cihetiyle men'etmeye mecbur edecek ![]() ![]() Hizmetinde bulunan Talebeleri Okuma parçası: MEZARININ YIKILMASI Bediüzzaman, ömrünün sonlarında neşrettiği mektublarda kabrinin gizli olmasını vasiyet eder ![]() "Benim kabrimi gayet gizli bir yerde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1960 da (hicri 1379 da) Urfa'da vefat eder ![]() ![]() ![]() ![]() Her gün, binlerce insan, kabrini ziyaret etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() "Yıkılmış bir mezarım ki, yığılmıştır içinde Saîd'den yetmiş dokuz emvat, baâsam alâma Sekseninci olmuştur mezara bir mezar taş Beraber ağlıyor hüsran-ı İslâma ![]() |
![]() |
![]() |
|