Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ciğer, yahnisi

**Ciğer Yahnisi**

Eski 02-16-2009   #1
su perisi
icon110

**Ciğer Yahnisi**

Ciğer Yahnisini pişirirken kendimce bir denemede bulunduğum ilaveyi de paylaşacağım sizler ile Üzüm sirkesi:)
Her seferinde ilk tadına bakan kimse , lezzetinin diğer yahnilerden daha güzel olduğunu söylediğ için bu ilaveyi paylaşmaktan çekinmedim açıkcası
Buyrun tarifi aşağıda efendim:)

MALZEMELER:

Bir adet Koyun ciğeri
4-5 Adet soğan
2-3 Adet Domates
2 Adet çarliston biber
Bir kaşık salça
3 Kaşık sıvıyağ
Maydanoz
Karabiber
Tuz,
Su,
Bir tatlı kaşığı üzüm sirkesi

Yapılışı:

Ciğer yıkanıp suyu süzüldükten sonra kuşbaşı doğranır
Bir tencereye biraz su konarak içine ciğeride ilave edip kavuralım
Biraz iri doğradığımız soğanları daha sonra üzerine ilave edelim
Soğanlar yumuşayınca içine ince doğradığımız biberleri ilave edelim
Küçük küçük doğradığımız domatesleri de kattıktan sonra ara da karıştırarak soteye devam edelim karışımın rengi değişince pişmeye başlamış demektir :)
Karışımın tam üstüne gelecek şekilde kaynamış su ilave edelim ama burada su ilave ederken dikkatli olmalıyız çünkü çok sulu olmaması gerekiyorCiğerler pişmeye yakın tuz, karabiber, bir tatlı kaşığı üzüm sirkesini de ilave edip kaynamaya bırakalımYaklaşık 15 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım
Pişen ciğerimizi servis tabağına alarak üzerini maydanoz ile süsleyelimBen pul biber ilavesi de yaptım

Afiye Olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com