![]() |
**Ciğer Yahnisi** |
![]() |
![]() |
#1 |
su perisi
|
![]() **Ciğer Yahnisi**![]() Ciğer Yahnisini pişirirken kendimce bir denemede bulunduğum ilaveyi de paylaşacağım sizler ile ![]() Her seferinde ilk tadına bakan kimse , lezzetinin diğer yahnilerden daha güzel olduğunu söylediğ için bu ilaveyi paylaşmaktan çekinmedim açıkcası ![]() Buyrun tarifi aşağıda efendim:) MALZEMELER: Bir adet Koyun ciğeri 4-5 Adet soğan 2-3 Adet Domates 2 Adet çarliston biber Bir kaşık salça 3 Kaşık sıvıyağ Maydanoz Karabiber Tuz, Su, Bir tatlı kaşığı üzüm sirkesi Yapılışı: Ciğer yıkanıp suyu süzüldükten sonra kuşbaşı doğranır ![]() Bir tencereye biraz su konarak içine ciğeride ilave edip kavuralım ![]() Biraz iri doğradığımız soğanları daha sonra üzerine ilave edelim ![]() Soğanlar yumuşayınca içine ince doğradığımız biberleri ilave edelim ![]() Küçük küçük doğradığımız domatesleri de kattıktan sonra ara da karıştırarak soteye devam edelim karışımın rengi değişince pişmeye başlamış demektir :) Karışımın tam üstüne gelecek şekilde kaynamış su ilave edelim ama burada su ilave ederken dikkatli olmalıyız çünkü çok sulu olmaması gerekiyor ![]() ![]() ![]() Pişen ciğerimizi servis tabağına alarak üzerini maydanoz ile süsleyelim ![]() ![]() Afiye Olsun! |
![]() |
![]() |
|