**Ciğer Yahnisi** |
|
|
#1 |
|
su perisi
|
**Ciğer Yahnisi**![]() Ciğer Yahnisini pişirirken kendimce bir denemede bulunduğum ilaveyi de paylaşacağım sizler ile Üzüm sirkesi:)Her seferinde ilk tadına bakan kimse , lezzetinin diğer yahnilerden daha güzel olduğunu söylediğ için bu ilaveyi paylaşmaktan çekinmedim açıkcası Buyrun tarifi aşağıda efendim:) MALZEMELER: Bir adet Koyun ciğeri 4-5 Adet soğan 2-3 Adet Domates 2 Adet çarliston biber Bir kaşık salça 3 Kaşık sıvıyağ Maydanoz Karabiber Tuz, Su, Bir tatlı kaşığı üzüm sirkesi Yapılışı: Ciğer yıkanıp suyu süzüldükten sonra kuşbaşı doğranır ![]() Bir tencereye biraz su konarak içine ciğeride ilave edip kavuralım ![]() Biraz iri doğradığımız soğanları daha sonra üzerine ilave edelim Soğanlar yumuşayınca içine ince doğradığımız biberleri ilave edelim ![]() Küçük küçük doğradığımız domatesleri de kattıktan sonra ara da karıştırarak soteye devam edelim karışımın rengi değişince pişmeye başlamış demektir :) Karışımın tam üstüne gelecek şekilde kaynamış su ilave edelim ama burada su ilave ederken dikkatli olmalıyız çünkü çok sulu olmaması gerekiyor Ciğerler pişmeye yakın tuz, karabiber, bir tatlı kaşığı üzüm sirkesini de ilave edip kaynamaya bırakalım Yaklaşık 15 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım![]() Pişen ciğerimizi servis tabağına alarak üzerini maydanoz ile süsleyelim Ben pul biber ilavesi de yaptım![]() Afiye Olsun! |
|
|
|