Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, evlenmek, için, okunur

Evlenmek İçin Hangi Dua Okunur

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Evlenmek İçin Hangi Dua Okunur

Evlilik için hangi dualar okunur ?

'Allah, duamıza cevap vermeyecek, kabul etmeyecek olsaydı, 'Dua edin' demezdi Oysa Kur'ân'da yüzün üzerinde dua ayetleri vardır' diyen Mehmet Paksu yazdı

Evlilik için hangi dua okunur?

Bende bazen ümitsizlik oluyor, dua edesim gelmiyor "Nasıl olsa değişen bir şey olmayacak, duam kabul edilmeyecek" gibi geliyor "Şu yaşıma kadar evlenemedim, bundan sonra mı evleneceğim, boşa dua etmeyeyim" gibi hissediyorum "Sanırım Rabbim vermek istemiyor" diyorum Günaha mı giriyorum? 35 yaşına geldim Artık mutlu bir yuva kursam, Rabbimin rızası için hizmet etmek istiyorum ama olmuyor Çok çaresizim

Ayrıca bir yazınızda Salat-ı Tefriciye'yi önermiştiniz fakat bazı kimseler bu duanın Peygamberimizden sonra icat edildiği, sayının saçma olduğunu, Allah ile pazarlık edilemeyeceğini söylüyor Kafam karıştı Ben bu duayı okumayı istiyorum, ne yapayım? (Rumuz: Üzgün)

Sâdî'nin, "Vermek istemeseydi, istemeyi vermezdi" şeklinde güzel bir sözü var Yani Allah vermek istemeseydi, "İsteme" arzusunu vermezdi

Daha açıkçası, duamıza cevap vermeyecek, kabul etmeyecek olsaydı, "Dua edin" demezdi Oysa Kur'ân'da yüzün üzerinde dua ayetleri vardır

Yüce Allah, kendisini bize "Duaları işiten, duaları en güzel şekilde kabul eden" olarak tanıtıyor, nasıl dua edeceğimizi öğreterek "dilekçe örneği" veriyor

Mesela bu duada Allah'tan nasıl bir eş isteneceği öğretiliyor:

"Onlar 'Rabbimiz, bize göz aydınlığı olacak eşler ve nesiller bağışla; bizi takva sahiplerine öncü yap' derler" (Furkan, 25:74)

Hz Musa'nın evlilik duası

Musa Aleyhisselâm, Mısır'ı terk etmek zorunda kalır Yollara düşer, bir kuyu başına gelir, orada Hz Şuayb'in iki kızını görür Çobanlar onları kuyunun başına yanaştırmazlar Hz Musa onlara yardım eder, hayvanlarına suvarır, sonra bir gölgeliye çekilir, oturur, şu duayı okur:

"Yâ Rabbi, Senin indireceğin her hayra muhtacım" (Kasas, 28:24)

O sırada kızlardan büyüğü, "Bizim yaşlı bir babamız var, hayvanlarımızı sulamanın ücretini sana vermek ister" der ve babasıyla tanışmasını isterler

Hz Şuayb belli bir ücret karşılığında Hz Musa'yı yanına alır ve sekiz on sene çalışmasından sonra kızlarından birisini kendisiyle nikâhlayacağını söyler

Duasının karşılığını gören Hz Musa, hem bir peygamberin yanında eğitim görür, hem de daha sonra ona damat olur

Peygamberler bize her konuda örnek insanlardır Onlar her vakit, her şeyi Allah'tan istemişler ve bütün isteklerine ulaşmışlar

Allah her duaya cevap verir Bazen istediğimizin aynısını verir, bazen daha iyisini verir, bazen de bizim hayrımıza olmadığını bilir, hiç vermez

Bunun için kul olarak biz duamızı nasıl kabul edeceğini Allah'a bırakırız, rahat ederiz

Duada sayı önemli mi?

"Allâhümme salli/bârik" salâvatlarından başka diğer bütün salavatlar âlimler, veliler tarafından yazılmıştır Bu salâvatların sayısı binleri bulur En bilinenlerinden birisi de Salat-ı Terficiye'dir

Bu salavatı birçok veliler, alimler kendi hayatlarında tecrübe etmişler, Peygamberimizi vesile ederek Allah'a dua etmişler Karşılığını ve faydasını görmüşler

Mesela bu salâvat için 4444 defa okunması tavsiye edilmiş Bu salâvatı okumak ne farzdır, ne sünnettir; isteyen okur, istemeyen okumaz Okuyan faydasını göreceği gibi, okumayan bir zarar etmez Fakat karşı çıkmanın bir anlamı da yoktur

Tesbihlerin ve bazı duaların belli sayıda okunmasını Peygamberimiz tavsiye ediyor

Mesela namazda 33'er defa "sübhanallah, elhamdülillah, Allahü ekber" tesbihlerinin okunmasını Peygamberimizden öğreniyoruz

Peygamberimiz her gün 70/100 kere istiğfar okuduğunu belirtiyor Bazı hadislerde İhlâs Suresi'nin 1000 defa okunacağı yer alıyor

Başta Sahabiler olmak üzere diğer ulema ve Allah dostları bu sünnet geleneğini izlemişlerdir

Böyle yapmak "Allah ile pazarlık" olarak anlaşılmamalı Hem "pazarlık" olsa ne sakıncası vardır ki

Buna Allah teşvik ediyor Mesela, iman edip iyi işler yapanlara cenneti söz veriyor Biz de kul olarak Allah'ın bu emrini yerine getiriyor, mutluluk duyuyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com