![]() |
Hayatınızdaki Tüm Annelere |
![]() |
![]() |
#1 |
Equinox
![]() |
![]() Hayatınızdaki Tüm AnnelereHayatınızdaki Tüm Annelere Eğer bir anne iseniz veya bir anneniz varsa burada yazdıklarımı gayet iyi anlayacaksınız: Evet, düşündüğümde babalar da ne demek istediğimi anlayabilirler ama ancak anneler burada yazılanları gerçekten hissedebilirler ![]() 21 senelik evlilikten sonra "aşk ışıltısını" canlı utmanın yeni bir yolunu buldum ![]() başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında eşimin fikriydi ![]() "-Biliyorum ki onu seviyorsun" dedi ![]() Şiddetle itiraz ettim: "-Ama ben seni seviyorum!!!" "Biliyorum ama aynı zamanda onu da seviyorsun ![]() Ona da zaman ayırman gerekiyor" Karımın, ziyaret etmemi istediği "öbür kadın" , 19 yıldır dul olan annemdi ![]() İşimin yoğunluğu ve üç çocuğumun beklentileri sebebiyle annemi görme fırsatım pek olamıyordu ![]() O akşam annemi yemeğe ve ardından sinemaya davet ettim ![]() Endişelendi ve hemen "İyi misin, her şey yolunda mı" diye sordu ![]() Annem de geç saatte gelen bir telefonun veya sürpriz bir daveti mutlaka kötü bir anlamı olacağından şüphelenen tipte kadınlardandı ![]() "Seninle beraber ikimizin biraz zaman geçirmemizin güzel olacağını düşündüm" diye yanıtladım ![]() "Sadece ikimiz mi?" Biraz düşündü ve "Çok isterim" diye cevap verdi ![]() O Cuma, iş çıkışı onu almaya giderken kendimi biraz Gergin hissediyordum ![]() o da,randevumuzdan ötürü hafif gergin görünüyordu ![]() Kapısının önünde, paltosunu çoktan giymiş bir şekilde bekliyordu ![]() babamla kutladıkları son evlilik yıldönümlerinde giydiği elbise vardı ![]() Bana melekler kadar ışıltılı bir yüzle gülümsedi ![]() Arabaya bindiğimizde "Arkadaşlarıma oğlumla dışarı çıkacağımı söyledim ve gerçekten çok etkilendiler" dedi, "Randevumuzun nasıl geçtiğini duymak için sabırsızlanıyorlar ![]() Gittiğimiz restoran, çok şık olmasa da sevimli, sıcak ve servisi kaliteli olduğu bir mekândı ![]() kraliçe edasıyla koluma girdi ![]() ona menüyü okumam gerekmişti, çünkü küçük yazıları göremiyordu ![]() Daha menünün ortalarındayken annemin nemli gözlerle ve nostaljik bir gülüşle bana bakmakta olduğunu fark ettim: "Eskiden, sen küçükken, menüleri okuyan bendim, sense Meraklı bakışlarla beni dinlerdin" dedi ![]() "O zaman, şimdi senin rahat rahat oturma sıran ve ben de okuyarak borcumu ödeyebilirim" dedim ![]() Yemek boyunca muhabbetimiz çok güzeldi, sıra dışı hiçbir şey olmadı ama eskilerden ve hayatlarımızdaki yeniliklerden bahsederek kaybettiğimiz zamanın birazını telafi etmeye çalıştık ![]() konuştuk ve eğlendik ki film saatini kaçırdık ![]() Akşam annemi bırakırken; "Seninle tekrar çıkmak isterim ama ancak bu sefer benim seni davet etmeme izin verirsen" dedi ve bir akşam tekrar buluşmakta karar kıldık ![]() Eve geldiğimde eşim yemeğin nasıl geçtiğini sordu: "Çok güzeldi" dedim ![]() Birkaç gün sonra annem aniden ciddi bir kalp krizi sonucu vefat etti ![]() Bu o kadar ani gerçekleşmişti ki onun için bir şey daha Yapma şansım olmamıştı ![]() annemle yemek yediğimiz restorandan,ödenmiş iki kişilik bir yemek faturası ve üzerine iliştirilmiş bir not yollandı: Oğlum, bu faturayı önceden ödedim, çünkü seninle kararlaştırdığımız randevu gününe gelemeyeceğimden neredeyse yüzde yüz emindim ![]() iki kişilik bir yemek ayarladım çünkü bu sefer eşinle beraber gitmenizi istiyorum ![]() olan o günkü randevumuzun benim için ne anlam ifade ettiğini bilemezsin ![]() Seni Seviyorum ![]() O esnada, "Seni Seviyorum" demenin ve hayatta değer verdiğimiz insanlara hak ettikleri zamanı ayırmanın önemini anladım ![]() daha önemli değildir ![]() ilgiyi verin çünkü böyle şeyleri erteleyebileceğiniz "başka bir zaman" ı her istediğinizde yakalayamayabilirsiniz ![]() Bazıları der ki, doğumdan sonra altı hafta içerisinde Normale dönebilirsiniz ![]() olduktan sonra artık "normal" diye bir şeyin tarihe karıştığından habersiz ![]() Bazıları der ki, anne olmak içgüdüsel olarak bilinir, Sonradan öğrenilmez,belli ki bu bazıları hiçbir zaman 3 yaşında bir çocuğu alış-verişe götürmeyi denememiş ![]() Bazıları der ki, anne olmak sıkıcı bir şeydir ![]() ki bu"bazıları" ehliyetini yeni almış onsekiz yaşındaki çocuğunun kullandığı arabaya binmemiş ![]() Bazıları der ki, eğer iyi bir anne olursan çocuğun da iyi bir çocuk olur ![]() bir kullanım kılavuzu ve garanti belgesiyle birlikte geldiğini sanıyor ![]() Bazıları der ki, iyi anneler hiçbir zaman çocuklarına karşı seslerini yükseltmezler ![]() bu "bazıları" hiçbir zaman mutfağa aniden girdiklerinde çocuklarını; bütün mutfak havlularını ve peçetelerini mutfak masasının üzerine yığmış, yanına 2 yaşındaki küçük kardeşini de oturtmuş, elinde kibrit, acaba bunlar yanıyor mu diye denemek üzereyken yakalamamışlar ![]() olmak için eğitimli bir insan olmana gerek yoktur ![]() bu "bazıları" hiçbir zaman lise birinci sınıfa giden çocuklarının matematik ödevlerine yardımcı olmak zorunda kalmamışlar ![]() Bazıları der ki, beşinci çocuğunuzu ilk çocuğunuz kadar çok sevemezsiniz ![]() çocuk sahibi değil ![]() Bazıları der ki, çocuk yetiştirmek için gereken her Şeyi kitaplardan da pekâlâ öğrenebilirsiniz ![]() bu "bazıları" çocuğunu burnunu ya da kulaklarını leblebilerle doldurmuş olarak bulmamış ![]() Bazıları der ki anne olmanın en zor tarafı artan iş yükü ve evde yerine getirmen gereken sorumluluklardır ![]() Belli ki bu "bazıları" hiç çocuklarını anaokula göndermek üzere ilk defa okul servisine bindirmek, ilk defa yatılı okula göndermek veya çocuklarının uçağa ilk defa yalnız başına binişini seyretmek zorunda kalmamış ![]() Bazıları der ki, bir anne çocuklarını evlendirdikten sonra artık onlar için endişelenmekten vazgeçebilir ![]() çocuk evlendirmenin fazladan endişelenecek bir kız ya da bir erkek çocuk daha edinmek olduğundan bihaber ![]() Bazıları der ki, çocuk kendi hayatını kurduktan sonra artık annenin görevi bitmiştir ![]() "bazıları" nın hiç torunu olmamış Bazıları der ki, annenize onu sevdiğinizi söylemenize gerek yoktur, anneniz bunu zaten bilir ![]() Belli ki bu "bazıları" bir "anne" değil ![]() HAYATINIZDAKİ TÜM ANNELERE
![]() |
Cevap : Hayatınızdaki Tüm Annelere |
![]() |
![]() |
#2 |
Berna
|
![]() Cevap : Hayatınızdaki Tüm AnnelereÇok güzel bir yazıydı, ilgiyle okudum ve çok duygulandım ![]() ![]()
|