Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edebi, eserleri, hayatı, kişiliği, osman, saba’nın, ziya

Ziya Osman Saba’Nın Hayatı, Eserleri Ve Edebi Kişiliği

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ziya Osman Saba’Nın Hayatı, Eserleri Ve Edebi Kişiliği

Ziya Osman Saba’nın Hayatı, Eserleri ve Edebi Kişiliği
30 Mart 1910'da İstanbul’da doğdu 29 Ocak 1957'de İstanbul'da yaşamını yitirdi Mütareke yıllarında yatılı olarak başladığı Galatasaray Lisesi’nden 1931 yılında, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1936 yılında mezun oldu Hukuk Fakültesi’nde iken Cumhuriyet gazetesi muhasebe servisinde, mezuniyetinden sonra Emlak Kredi Bankası’nda çalıştı Daha sonra Milli Eğitim Basımevi Tashih Bürosu’nda görev yaptı Kalp hastalığı üzerine evine çekilerek Varlık Yayınevi’nin yayın işleriyle meşgul oldu Lise öğrenciliği yıllarında şiir yazmaya başladı

İlk şiiri 1927'de Servet-i Fünun dergisinde yayınlandı Bu dergide tanıştığı arkadaşlarıyla "Yedi Meşale" topluluğuna katıldı Bir süre Milliyet gazetesinin edebiyat sayfasına ve İçtihad dergisine yazılar yazdı Varlık, Yücel ve Ataç dergisinde de yazı ve şiirleri yayınlandı Çoğunu hece ölçüsüyle yazdığı şiirlerinde Batı nazım biçimlerini kullandı ama içerikte 19 Yüzyıl edebiyatı anlayışına bağlı kaldı Şiirlerinde çocukluk anıları, ev ve aile sevgisi, yoksullara karşı duyarlılık, küçük mutlulukların sevinci, Tanrı'ya ve yazgıya boyun eğiş, ölüm ve ötesi gibi konuları işlediforumsinsinet Hecenin yanısıra özellikle son dönemlerinde serbest biçimde ve duru bir dille yumuşak, hüzünlü ve açık şiirler yazdı Öykülerinde ise çoğunlukla anılarını anlattı

Eserleri
Şiir:
Sebil ve Güvercinler (1943)
Geçen Zaman (1947, 1961)
Nefes Almak (1957, 1962)

Hikaye:
Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi (1952)
Değişen İstanbul (1959)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com