Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akıl, akıldan, anlamı, atasözünün, üstündür

Akıl Akıldan Üstündür Atasözünün Anlamı

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Her insan aynı anlayış, bilgi ve düşünme gücüne sahip değildir Bizim akletmediğimizi, bir başkası akledebilir Biri bizden daha iyi düşünüp karanlık bir noktada bize ışık tutabilir Bu bakımdan önemli işlerimizde güvenli, geniş düşünce sahibi kimselere danışmaktan, onların bilgi ve tecrübesine başvurmaktan kaçınmamalıyız

Bin bilsende bir bilene danış demişler Gerçeğe ulaşmak, doğru kararlar almak için güvendiğiniz insanlara danışmanız ve onlarında fikirlerini almanız her zaman için yararınıza olacaktır Çünkü her insanın aklı, bilgisi ve deneyimi farklıdır İnsanlar renkler gibidir ve her insan farklı bir renktir Bu nedenle bir kişinin göremediği, akledemediği bir şeyi, başka biri rahatlıkla görebilir Herkes her konuda bilgi sahibi olacak değil Başbakanın neden danışmanları var sanki Bilmemek değil öğrenmemek ayıp Başkalarının fikirlerine değer vermemek, her şeyi ben bilirim düşüncesinde olmak ayıp İnsanlığın başlangıcından beri her zaman için fikirlerini başkalarına danışarak alanlar en doğru kararları almışlardır Bu nedenle kmseyi küçük görmemeli ve her konuda çevremizdekilerin fikrini almaya özen göstermeliyiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com