![]() |
Tavuk Marine Etmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Marine EtmekTavuk marine etmek ![]() MALZEMELER 2 adet tavuk göğsü Tavuğun lezzetlendirilmesi (marine) etmek için: 2 yemek kaşığı soya sos (bulamazsanız nar ekşisi veya 1 yemek kaşığı sirkede olur) 3 diş sarmısak (dövülmüş) 3 yemek kaşığı sıvıyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik HAZIRLANIŞI Önce tavukları lezzetlendirmek için, derin bir kasenin içinde soya sosu, sarmısak, sıvıyağı, tuz, karabiber ve kekiği karıştırıp, tavukları içine koyalım ![]() ![]() ![]() Tavuklar soğuyunca bir kesme tahtasının üzerinde parmak şeklinde dilimleyin ve bekletin ![]() Öte yandan büyük bir salata kasesinin içine istediğimiz çeşit yeşilliği yerleştirelim ![]() ![]() ![]() ![]() SOSUN TARİFİ Sos için derin bir tasın içinde; mayonez, hardal, ılık tavuk suyu ya da sade su, zeytinyağı, sirke, limon ve tuzla beraber karabiberi ekleyip, iyice çırpalım ![]() |
![]() |
![]() |
|