Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ebru, tarifleri, yemek, şallı

Ebru Şallı Yemek Tarifleri

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ebru Şallı Yemek Tarifleri



Ebru şallı yemek tarifleri


Ebru Şallı’dan Browni Tarifi


Malzemeler:

3 yumurta

1 bardak süt

150 gr erimiş tereyağ

2 su bardağı şeker

3 kaşık kakao

1 paket vanilya

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

2 avuç dövülmüş fındık


Yapılışı:

Yumurtaları mikserle çırptıktan sonra un, fındık ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri ekleyip karışımı yine mikserle çırpıyoruz 1 bardak karışımı daha sonra kekin üzerine dökmek için ayırıyoruz Kalan karışıma da unu, kabartma tozunu ve fındığı koyup bir kaşık yardımıyla yediriyoruz Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp 170 derecede 40-45 dakika kadar pişiriyoruz Fırından aldıktan sonra kekin üzerine bir kürdan yardımıyla delikler açıyoruz ve ayırdığımız sıvıyı kekin üzerine döküyoruz Sonra da afiyetle yiyoruz


Ebru Şallı Tan’dan Ballı Tavuk


MALZEMELER

6 adet küçük tavukbudu

2 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı sıvıyağ

3 yemek kaşığı soyasosu

Az tuz, karabıber


Yapılışı:


Bir gece önceden bütün sıvıları karıştırıp butların derilerini soyarak atın ve hazırladığınız ballı karışımı tavuk butlarıyla harmanlayın Ertesi güne kadar arada sırada çevirerek marine edin Sonrasında borcama koyup tuz ve karabiberi de ekleyerek ısınmış fırında, 200 derecede, 45 dakika pişirin Afiyet olsun


Ebru Şallı’nın Fındıklı Mekik Tatlısı


Malzemeler:

1 paket oda sıcaklığında margarin (ben tereyağ kullandım)22tv

1 çay bardağı irmik

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

aldığı kadar un

fındıkmekik

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker,

4 su bardağı su,

1 çay kaşığı,

limon suyu

Hazırlanışı:

Şerbetin Hazırlanışı: Şeker ve su bir tencerede kaynatılır, 5 dk sonra limon suyu eklenir, kısa bir süre daha kaynatılır

Haumurun Hazırlanışı: Hazırlanışı: Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler karıştırılır Aldığı kadar un ve kabartma tozuyla kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan güzel şekil verilebilen bir hamur yapılır Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır oval şekil verilir ve ortasına bıçakla kesik yapılır Bu kesiğe fındık yerleştirilir, kenarları düzeltilerek mekik şekli verilir Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilirOrta ısılı fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir Fırından çıkan tatlıların üzerine sıcağa yakın ılık şerbet dökülür Arada tatlılar ters çevrilerek şerbeti çekmesi sağlanır Şerbetini çeken tatlılar servis tabağına alınır










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.