Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgiler, gerekli, pratik, yaparken, yemek

Yemek Yaparken Gerekli Pratik Bilgiler

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Yaparken Gerekli Pratik Bilgiler



Yemek Yaparken Gerekli Pratik Bilgiler



Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin


Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu birtasın içinde soyun


Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damlasirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın Bu karışımıkesilen sosa çırparak yedirin


Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içinebiraz karbonat ilave edin



Tuz bazen sütü keser Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara,kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz


Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayıncatencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafazaeder


Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaçparça çiğ patates atın Fazla tuzu çekecektir


Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirkekoyun Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetliolur










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.