![]() |
Yemek Yaparken Gerekli Pratik Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Yaparken Gerekli Pratik BilgilerYemek Yaparken Gerekli Pratik Bilgiler Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu birtasın içinde soyun Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damlasirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın Bu karışımıkesilen sosa çırparak yedirin Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içinebiraz karbonat ilave edin Tuz bazen sütü keser Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara,kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayıncatencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafazaeder Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaçparça çiğ patates atın Fazla tuzu çekecektir Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirkekoyun Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetliolur |
![]() |
![]() |
|