Tavuk Yemekleri |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk YemekleriTavuk Yemekleri Nasıl Yapılır Tavukla Yapılan Yemek Tarifleri Sebzeli Tavuk Çorbası Sebzeli Tavuk Çorbası Malzemeler: 1 tavuk göğüs eti 4 su bardağı tavuk suyu 15 gr tereyağı 1 çorba kaşığı un 1 çarliston biber 1 çuska biber 1 küçük havuç 1 küçük kabak Tuz karabiber Sebzeli Tavuk Çorbası Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini haşlayın ve tel tel ayırın Bir tencerede tereyağını eritip unu karıştırarak kavurun Tavuk suyunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin Biber havuç ve kabağı temizleyin Biberleri kıyın Havuç ve kabağı küp şeklinde doğrayın Sebzeleri tencereye ilave edip pişirin Sıcak olarak servis yapın Fırında Tavuk Yapılışı Fırında tavuk malzemeleri 1 kilogram parçalanmış tavuk 3 adet orta boy patates 3 diş sarımsak 1/2 yemek kaşığı biber salçası 1/2 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber 4-5 adet yeşil biber 1/2 çay bardağı sıvı yağ Fırında tavuk tarifi Sıvı yağ, salçalar, karabiber ve rendelenmiş sarımsakları bir kapta karıştıralım Patatesleri ayrı bir yerde yarım ay şeklinde doğrayalım Yemeği pişireceğimiz tepsiye tavukları ve patatesleri ekleyelim Üzerine de hazırladığımız sosu ekleyerek, elimizle iyice harmanlayalım Yarım çay bardağı suyu tavanın üzerinde gezdirerek dökelim En üste de yeşil biberleri karışık ekleyerek fırına sürelim170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim Fırından çıkarıp servis yapalım Poşetinde Patatesli Tavuk Poşetinde Patatesli Tavuk Malzemeler 3 adet patates 1-2 adet soğan 4 diş sarımsak 4 adet domates 1 adet defne yaprağı 6 adet tavuk pirzola veya ne severseniz Yarım su bardağı sıvı yağ veya 50 gram margarin(2 çorba kaşığı) 1 yemek kaşığı salça Kekik ve tuz Yarım su bardağı sıcak su Poşetinde Patatesli Tavuk Hazırlanışı Patatesleri,soğanı ve domatesleri soyup dörde bölüyoruz, sarımsakları da bütün bütün fırın poşetinin içine atıyoruzTavukları iyice yıkayıp fırın poşetine atıyoruzSalçayı sıcak suda ezip yağı, tuzu ve kekiği ekleyip karıştırın, (margarin kullanacaksanız poşete ilave edin) poşetin içine dökünDefne yaprağını yıkayıp poşete atın defne ete ve tavuğun kokusunu alıp yemeğe güzel bir koku veriyor sevmezseniz ilave etmeyinPoşeti kapatıp sosa bulanması için poşeti ters yüz edin bıçakla iki tane delik açın200 derecede 35 dakika pişirin10dakika dinlendirip servis yapın Baharatlı Tavuk Yapılışı MALZEMELER 1/2 limonun suyu 1 adet domates tuz 10 adet tavuk but 1 çay kaşığı zerdeçal 1 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası 1 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı muskat 1 adet soğan HAZIRLANIŞI Sarımsağı ve domates rendeleyin Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın Domatesi zeytinyağı ve 1/2 limon suyuyla beraber bir tencereye alın Salçayı da ekleyin ve ezin Soğan, sarımsak ve baharatları ekleyin ve karıştırın Daha sonra tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın Tencerenin kapağını kapatın ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye bırakın Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin Daha sonra servise sunabilirsiniz Afiyet olsun Avokadolu tavuk tarifi Malzemeler: 4 tane avokado 250 gr tavuk eti 1 kâse mantar 1adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 adet domates 1çay b krema zeytinyağı tuz, karabiber Üzeri için: 100 gr kaşar peyniri Avokadolu tavuk yapılışı Öncelikle avokadoyu ikiye bölelim, içini boşaltalım,(bir kısmını püre için ayıralım) Bir tavaya sıvıyağı alalım, yemeklik doğradığımız soğan ve sarimsagi sote edelim Küp doğradığımız mantar ve tavuk etini ilave edelim kavuralım Küp doğradığımız domatesi ilave edelim pişmeye bırakalım Tavuk etleri pişince ocaktan alalım Bu arada avokadoyu ezelim, içine kremayı katıp karıştıralım Pişen tavuk etlerini avokado kabuklarının içine dolduralım, üzerine hazırladığımız kremalı püreyi eşit miktarda boşaltalım Son olanakta kaşar peyniri rendesini serpelim 170 derecelik ısıda rende peynir eriyene kadar tutalım Afiyet olsun Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi Güveç Malzemeleri : 600 gr Tavuk göğsü 200 gr mantar 1 adet soğan 2 diş sarımsak 4 adet yeşil biber 4 adet domates 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı sıvı yağ Tuz ve baharat Tavuk Güveci Yapılışı : Piliç etini kuşbaşı doğrayalım Bir tencereye, sıvı yağı koyarak ince doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsağı ilave edelim Pembeleşinceye kadar kavurup, tavuk etlerini ilave edelim Tavuklar kızarınca, doğranmış biber, ve dörde bölünmüş mantarları ilave edelim 3-4 dakika kavuralım Kuşbaşı doğranmış domatesleri, baharatları, suyu, ve tuzunu katalım Yemeğimizi 10 dakika kadar kaynattıktan sonra, güveç kaplarına dökelim Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirelim 180 dereceli fırında 20-25 dakika kadarr pişirip sıcak servis yapalım… Diyet Tavuk Salatası Tarifi Diyet Tavuk Salatası Malzemeler 6 adet yeşil yada siyah zeytin 2 adet yeşil biber 1 adet soğan 3 adet domates 2 adet yumurta 200 gr tavuk göğüs (haşlanmış) 250 gr taze fasulye (haşlanmış) karabiber, tuz ve limon suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Diyet Tavuk Salatası yapılışı Soğanı, biberleri ve domatesleri ince ince doğrayın Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun, dörde bölün Haşlanmış tavuk göğüslerini ince parçalar haline getirin Bütün malzemeleri derin bir salata kabında iyice karıştırın Üzerine limon, tuz ve karabiber koyup karıştırdığınız zeytinyağını döküp, servis yapın |
|