Patlıcan Oturtma Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Oturtma TarifiPatlıcan Oturtma nasıl yapılır Patlıcan Oturtma nasıl yapılır hazırlanır Malzemeler - 1 kg patlıcan - 300 gr kıyma - 1 adet iri boy soğan - 4-5 adet sivri biber - 5-6 diş sarımsak - 2 adet domates - 2 yemek kaşığı domates salçası - 1 su bardağı sıcak su - 5-6 dal maydanoz - tuz, karabiber - kızartmak için sıvıyağ Yapılışı Patlıcanlar alacalı soyularak 1,5 cm'lik halkalar halinde kesilir ve acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir Bu arada soğan yemeklik olarak (küp küp) kesilerek 2 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur 2 adet doğranmış biber ilave edilerek bir süre daha kavrulduktan sonra kıyma da ilave edilir Kıyma iyice kavrulup pembe kısmı hiç kalmayınca üzerine salça ilave edilerek iyice karıştırılır ve tuz ile karabiber serpildikten sonra ocağın altı kapatılır Suda dinlenmiş ve kara bir su çıkarmış olan patlıcanlar hafifçe sıkılarak suyu süzdürülür Bol yağda çok fazla karartmadan kızartıldıktan sonra kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı alınır Fırın tepsisine kızartılmış patlıcanlar tüm tabanı kaplayacak şekilde sıra ile dizilerek üzerine kıymalı harç serilir En üste de dilimlenmiş domates, soyulup temizlenmiş sarımsaklar ve uzunlamasına ikiye bölünmüş biberler ve ince ince doğranmış maydanoz yerleştirilir Kıymalı harcın hazırlandığı tava içerisine kaynar su dökülerek (kalan yağın ve aromanın kullanılması için) 2-3 kere çalkalanarak dikkatlice yemeğin üzerinde gezdirilir Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yemek suyunu çekene kadar, yaklaşık 35 dakika pişirilir |
|