![]() |
Yılbaşı Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılbaşı Yemek Tarifleriyılbaşı yemekleri yılbaşı gecesi yemekleri yılbaşı sofrası yemek tarifleri kremalı tavuk çorbası malzemeler 1 adet tavuk göğsü 1 fincan yoğurt 1,5 fincan un 1 yumurtanın sarısı 2 diş sarımsak 1 adet tavuk bulyon sirke kırmızı toz biber ve tereyağ yapılışı Tavuğu bir tencerede haşlıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yılbaşı Hindisi malzemeler 1 adet hindi 10 adet arpacık soğan 1 adet defne yaprağı 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet domates 4 adet sivri biber Tuz, karabiber, kırmızı biber İç Pilav İçin: 2 su bardağı pirinç 2 doluca yemek kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 kuru soğan 200 gram kuzu ciğeri 2 çorba kaşığı kuş üzümü 3 su bardağı et suyu Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz Yemeğin Tarifi Öncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün ![]() Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin ![]() Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın ![]() İçine 2 limon suyunu ilave edin ![]() Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın ![]() Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin ![]() Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin ![]() Sosun arta kalanını saklayın ![]() Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin ![]() Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün ![]() Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin ![]() NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz ![]() Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun ![]() piyaz 250 gr Kuru Fasulye 1 Su Bardağı Sirke 1 Adet İri Soğan 1 Demet Maydanoz Sos İçin Tuz , Beyazbiber 2 Çorba Kaşığı Sirke 6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı Süslemek İçin 2 Orta Boy Domates 2 Katı Haşlanmış Yumurta Yemeğin Tarifi 1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() somonlu ıspanak rulolar 2 paket dondurulmuş ıspanak, 30 gram yağ, 1/2 bardak ince doğranmış yeşil soğan 1 yemek kaşığı dereotu Karabiber 6 yumurta 1 yemek kaşığı mısır unu 1 yemek kaşığı limon suyu 1/4 bardak parmesan peyniri Doldurmak için: 1/4 bardak doğranmış yeşil soğan, 1 tatlı kaşığı ince doğranmış dereotu, 1 yemek kaşığı limon suyu 250 gram krem peynir 250 gram somon füme Yemeğin Tarifi Ispanağı haşlayıp suyunu çıkartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çıkardıktan sonra mutfak havlusunun üzerine ters çevirip üzerine peynir serpin ![]() ![]() ![]() Ispanaklı hamuru uzunlamasına üçe bölüp bir parçasını alta yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() yeşil salata 100 gr Semizotu 1 Kıvırcık Marul 1 Kırmızı Soğan 100 gr Kurutulmuş Domates (hazır ürün) 50 gr Dana Jambon 100 gr Mantar 5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ Tuz, Karabiber 1 Çorba Kaşığı Kekik 6 Çorba Kaşığı Sirke Yemeğin Tarifi Semizotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklarını iri iri kıyın ![]() ![]() Semizotu ve marulu kapaklı bir kaba doldurup buzdolabında bekletin ![]() Bu arada soğanı soyup halkalar halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() Bir tavada 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp jambonu hafifçe kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis yapmadan önce malzemelerin tamamını buzdolabından çıkarıp büyük bir servis kasesinde harmalayın ![]() Dilerseniz salatanın üzerini maydanoz ve fesleğen yaprakları ile süsleyin ![]() Öneri: Salatayı farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Yılbaşı keki malzemeleri 50 gr kakao 240 ml kaynar su 175 gr un 2 çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı tuz 1 paket vanilya 113 gr tereyağı 200 gr toz şeker 2 yumurta üzeri için Hindistan cevizi Yılbaşı keki: Kakao ile kaynar suyu iyice karıştırıp soğuması için kenarda bekletin ![]() ![]() Yumuşatılmış tereyağı ve şekeri mikserle iyice çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı yıldız şekilli kek kalıbına aktarıp 190 dereceye ayarlı fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Yılbaşı keki artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|