![]() |
Sebzeli Noodle Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Noodle TarifiSebzeli Noodle nasıl yapılır Sebzeli Noodle hazırlanışı Sebzeli Noodle malzemeleri: 200 gr noodle 3 çorba kaşığı sıvıyağı 1 çay kaşının ucu kadar toz zencefil 2 taze soğan, halka keşilmiş 3 diş sarımsak, ufak doğranmış 1-2 çalı fasulyesi, ayıklanmış ve küçük doğranmış 1 havuç, jülyen doğranmış 1 kabak, jülyen (kibrit çöpü gibi) doğranmış 1 adet kırmızı biber, jülyen doğranmış 1 adet sarı biber, jülyen doğranmış 3-4 adet sivri biber 6-7 adet kültür mantarı, dilimlenmiş 1 avuç soya filizi 4 çorba kaşığı soya sosu 2 çorba kaşığı acı sos (isteğe bağlı) tuz, karabiber, kırmızı pul biber Sebzeli Noodle yapımı: Noodle'ları pakette belirtildiği şekilde, kaynamış suya atıp 5-6 dakika haşlayıp süzün ![]() Bir vokta veya yapışmaz tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağını ısıtın ![]() Isınan yağa 1 çay kaşığının ucu ile toz zencefili, sarımsakları ve taze soğanı atıp 1-2 çevirip, yanmalarına izin vermeden ardından fasulye ve sivirbiberi de ekleyip kavurun, hemen peşine havuç, biberler ve kabağı atın ![]() ![]() ![]() Son olarak, soya filizleri ile mantarı da ilave edip kavurmaya devam et ![]() Tuz, karabiber, pul biber, acı sos ve soya sosunu da ekledikten sonra haşlanmış noodle'ları da tencereye ekleyip karıştırın ![]() Afiyet Olsun… |
![]() |
![]() |
|