Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
2012, sofrası, tarifleri, yılbaşı

2012 Yılbaşı Sofrası Tarifleri

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

2012 Yılbaşı Sofrası Tarifleri



Yılbaşına özel balık menüsü

Başlangıç Zeytinyağlı Kereviz



Malzemeler:

200 gr taze kereviz,

50 gr bezelye,

4 adet arpacık soğan,

1 cay kaşığı şeker,

5 dal dereotu,

2 yemek kaşığı zeytinyağı,

1 yemek kaşığı limon suyu,

3 yemek kaşığı su,

Tuz ve karabiber





Yapılışı


Kerevizleri soyup küp küp doğrayın ve kararmamaları için limonlu suda bekletin Arpacık soğanlarını soyup doğrayın Dereotunu kabaca doğrayın


Tüm malzemeleri pilav pişirme haznesinde karıştırın ve

buharda 30 dakika pişirinPişme işllemi bittikten sonra zeytinyağlı kerevizi soğuması için 15 dakika bekletip servis yapın



Ana Yemek Yeşillikli ve Sarımsaklı Levrek


Malzemeler:

3 adet bütün deniz levreği, (kafa ve kuyruğu temizlenmiş),

5 yaprak ıspanak,

12 demet roka,

12 demet dereotu,

12 demet semizotu,

2 diş sarımsak,

1 yemek kaşığı limon suyu,

12 yemek kaşığı zeytinyağı,

1 çay kaşığı kimyon,

1 çay kaşığı tarçın,

Tuz ve karabiber





Yeşillikli ve Sarımsaklı Levrek Yapılışı


Tüm yeflillikleri bol suyla yıkayıp saplarını temizleyin Hepsini kabaca doğrayın ve bir kaba alın Sarımsakları ince ince kıyıp yeşilliklerle karışltırın


Tarçın, kimyon, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın Temizlenmiş balıkları pişirme tepsisine alın; ortasına sarımsak ve baharatlarla tatlandırılmış yeşillikleri yerleştirip 15 dakika pişirin


Tatlı Kakuleli Tahin Helvası

120 gr hazır sade tahin helvası,

2 yemek kaşığı limon suyu,

1 çay kaşığı dövülmüş kakule,

12 çay kaşığı karabiber,

1 yemek kaşığı krema,

2 yemek kaşığı süt,

1 yemek kaşığı nar tanesi




Kakuleli Tahin Helvası yapılışı


Hazır helvayı küp şeklinde doğrayın Krema, kakule ve karabiber ile birlikte 2–3 dakika ocakta ısıtın ama kaynatmayın Ardından tüm malzemeyi karıştırıp cam kaplara paylaştırın ve 15 dakika pişirin Nar taneleriyle süsleyip sıcak olarak servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.