![]() |
2012 Yılbaşı Sofrası Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 2012 Yılbaşı Sofrası TarifleriYılbaşına özel balık menüsü Başlangıç Zeytinyağlı Kereviz Malzemeler: 200 gr ![]() 50 gr ![]() 4 adet arpacık soğan, 1 cay kaşığı şeker, 5 dal dereotu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 3 yemek kaşığı su, Tuz ve karabiber Yapılışı Kerevizleri soyup küp küp doğrayın ve kararmamaları için limonlu suda bekletin ![]() ![]() ![]() Tüm malzemeleri pilav pişirme haznesinde karıştırın ve buharda 30 dakika pişirin ![]() ![]() Ana Yemek Yeşillikli ve Sarımsaklı Levrek Malzemeler: 3 adet bütün deniz levreği, (kafa ve kuyruğu temizlenmiş), 5 yaprak ıspanak, 12 demet roka, 12 demet dereotu, 12 demet semizotu, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı limon suyu, 12 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tarçın, Tuz ve karabiber ![]() Yeşillikli ve Sarımsaklı Levrek Yapılışı Tüm yeflillikleri bol suyla yıkayıp saplarını temizleyin ![]() ![]() ![]() Tarçın, kimyon, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın ![]() ![]() Tatlı Kakuleli Tahin Helvası 120 gr ![]() 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı dövülmüş kakule, 12 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı krema, 2 yemek kaşığı süt, 1 yemek kaşığı nar tanesi Kakuleli Tahin Helvası yapılışı Hazır helvayı küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|