![]() |
Resimli Tarte Tatin Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resimli Tarte Tatin TarifiTarte Tatin Tarifi Resimli Tarte Tatin Tarifi Malzemeler *225 g geleneksel tart hamuru *10-12 büyük kırmızı elma *Limon suyu *Yarım su bardağı (115 g) tereyağı; doğranmış olarak *Yarım su bardağı (90 g) tozşeker *Yarım tatlı kaşığı tarçın *Servis için; çırpılmış krema ![]() Tarte Tatın Tarifi *Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, pasta hamurunu 28 cm çapında ve 5 mm kalınlığında bir daire şeklinde açın ![]() ![]() *Elmaların kabuklarını soyup, enine olarak ortadan ikiye kesin ve çekirdek yuvalarını çıkarın ![]() ![]() * Fırını önceden 230 derecede ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Elmalarla dolu kalıbı tekrar ateşe koyup, orta ateşte kaynayana kadar 20-25 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() *Pasta hamurunu, elma dolu kalıbın üzerine kapatın ![]() ![]() *Hamur iyice kızarana ve üzeri iyice kabarana kadar, 20-25 dakika fırında pişirin ![]() ![]() *Servis yaparken, keskin bir bıçağı kenarların etrafından sokarak, kalıpla pastayı birbirinden ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|