Adana Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adana Yemek TarifleriAdana Yemekleri Adana Yemek Tarifleri Adana Şırdan Dolması Malzemeler (4 Kişilik) 4 adet şırdan 250 gr kıyma Yarım kilo pirinçYarım kilo soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Temizlenişi İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidirYapılışı Soğanlar küçük küçük doğranır Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir![]() Ispanaklı Veya Etli Kömbe Malzemeler 4 kg un1 su bardağı yağ 1 tatlı kaşığı maya 2 kg ıspanak veya 1 kg kıyma1 çay kaşığı susam yeterince tuz ve su 5 baş kuru soğan 2 çorba kaşığı salça Hazırlanışı Ortası açılan un tuz ve su eklenerek hamur haline getirilir Mayalanması için 1-2 saat bekletilir Mayalanan hamur beş eşit parçaya bölünerek bezi yapılır Büyükçe bir tepsinin içi bir çay bardağı yağla iyice yağlanır Beziler tepsinin çapına göre açılarak tepsiye yayılır Soğan ıspanak ve salçadan hazırlanan iç koyularak dört kat yapılır Başka bir kapta susam, 1 bardak un ve 1 bardak su karıştırılarak bulamaç yapılır, hazırlanan bulamaç tepsideki hamurun üzerine sürülür En üste bir su bardağı yağ dökülür Baklava dilimi şeklinde dilimlenen yemek fırında pişirilir![]() Çingene Kebabı Malzemeler 1/2 kg patlıcan1 kg domates2 baş soğan 4-5 yeşil biber 1/2 demet maydanoz yeterince tuz ve sumak Hazırlanışı Patlıcan ve domatesler şişlenerek közde pişirilir Piştikten sonra kabukları soyulur ve dilimlenerek tepsiye dizilir Diğer tarafta ise kuru soğan halka halka doğranarak tuz ve sumakla ovalanır, sonra içine doğranmış maydanoz konur ve tekrar karıştırılır Bu karışım kızgın yağda kavrularak domates ve patlıcanın üzerine dökülür Hazırlanan tepsinin üzeri hava almayacak şekilde örtülüp mangalda yarım saat daha pişirilir Sıcak servis yapılır |
|
|
|