![]() |
Sütlü Aşure Nasıl Yapılır Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Aşure Nasıl Yapılır TarifiSütlü Aşure Nasıl Yapılır Malzemeler -500 gr haşlanmış buğday (2 su bardağı) -1 su bardağı haşlanmış nohut -1 su bardağı kuru fasulye -1 çay bardağı haşlanmış mısır -1 çay bardağı haşlanmış pirinç - 500 gr süt - 2 su bardağı toz şeker Üzeri İçin - Yeterince yeni bahar,tarçın - Fındık, ceviz, dolmalık fıstık - İstediğiniz kuru ve yaş meyveler -İsterseniz gül suyu ve karanfilde katabilirsiniz ![]() Hazırlanışı Akşamdan ıslattığımız, nohut, buğday, kuru fasulyeyi ve pirinci haşlayıp süzelim ![]() ![]() ![]() ![]() Kuru meyvede koyacaksak, üzüm, incir, kayısı gibi onlarıda ayrı bir yerde 5 dakika pişirip, tenceremize katalım bir taşım kaynatıp ocağımızı kapatalım ![]() Kaynattığımız aşureyi servis kasemize alıp üzerine tarçın, yeni bahar serpelim, istediğimiz kuru yemişle ve meyveyle süsleyip servis yapalım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|