![]() |
Buhara Usulü Turşu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buhara Usulü Turşu TarifiBuhara Usulü Turşu Tarifi Malzemeler 200 gr ![]() 5 adet turşuluk patlıcan 2 adet havuç 8 yaprak beyaz lahana 6 adet salatalık 6 adet yeşil domates yarım kg ![]() 1 baş sarımsak 2 yemek kaşığı kuru nane üzüm sirkesi tuz Yapılışı Malzemeleri ayrı ayrı tencerelerde su içinde haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeleri haşladıktan sonra, süzgeçten geçirin ve soğumasını bekleyin ![]() ![]() ![]() Daha sonra ayrı bir kaba kırmızı domatesi rendeleyip koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Sonraki işlemde 3 litrelik kavanozu iyice yıkayıp temizledikten sonra, ters çevirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kapağını kapatın ![]() |
![]() |
![]() |
|