Ankara Tavası Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ankara Tavası Nasıl YapılırAnkara Tavası Tarifi, Ankara Tavası nasıl yapılır Malzemeler 1 5 kg kol tarafından koyun eti9 su bardağı su 1 orta boy soğan 4 5 su bardağı pirinç4 diş sarmısak 10 adet tane karabiber 4 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Ankara Tavası Yapılışı Pirinci ayıkladıktan sonra beyaz suyu gidene kadar iyice yıkayın Tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin, süzün![]() Eti 8 eşit parçaya bölün Bir tencereye koyun, soyup ikiye böldüğünüz soğanları, soyulmuş bütün sarmısakları, tane karabiberleri ve 9 su bardağı suyu ilave edip kaynatın Kaynamaya başladığında üzerinde oluşan köpükleri bir kaşıkla alın, ağzını kapatarak kısık ateşte et yumuşayana kadar haşlayın Etin suyunu süzüp ayrı bir kaba alın![]() Derin bir fırın kabına ıslatılmış pirinci yayın Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın, 6 su bardağı et suyu, karabiber ve tuz ekleyip kaynatın Sıcak et suyunu pirincin üzerine dökün Haşlanmış etleri pirincin üzerine yerleştirin![]() 160 derece ısıtılmış fırında pilav suyunu çekip, etler kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin Servis yapmadan önce, etleri üzerinden alıp, pilavı karıştırın Pilavı servis tabağına koyun, etleri üzerine dizdikten sonra servis yapın |
|
|
|