![]() |
Ankara Tavası Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ankara Tavası Nasıl YapılırAnkara Tavası Tarifi, Ankara Tavası nasıl yapılır Malzemeler 1 ![]() ![]() 9 su bardağı su 1 orta boy soğan 4 ![]() 4 diş sarmısak 10 adet tane karabiber 4 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Ankara Tavası Yapılışı Pirinci ayıkladıktan sonra beyaz suyu gidene kadar iyice yıkayın ![]() ![]() Eti 8 eşit parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() Derin bir fırın kabına ıslatılmış pirinci yayın ![]() ![]() ![]() ![]() 160 derece ısıtılmış fırında pilav suyunu çekip, etler kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|