Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşamel, soslu, tavuk, yapılır

Beşamel Soslu Tavuk Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Tavuk Nasıl Yapılır



Beşamel Soslu Tavuk Tarifi

Beşamel Soslu Tavuk nasıl yapılır


Malzemeler

750 gr tavuk eti (göğüs)

750 gr havuç

750 gr patates

750 gr bezelye

beşamel sos için malzeme :

1 litre süt

1,5 çorba kaşığı köri (baharat)

1 su bardağı un

150 gr margarin

karabiber

tuz

200 gr kaşar peynir


Beşamel Soslu Tavuk Yapılışı

Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın Tavuğu haşlayıp didikleyin, bezelye konserve ise haşlanmasına gerek yok Bu malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin

beşamel sosun yapılışı :

Tencereye yağı koyun unuda ilave edip kavurun, sütü yavaş yavaş ilave edin karıştırarak top olmasını önleyin Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştın 5 dakika bu şekilde pişirin Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün Bir tepsiye karıştırıp yayın Üzerine kaşar peynirini rendeleyip daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.