![]() |
Kelek Turşusu Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kelek Turşusu Nasıl YapılırKelek Turşusu Tarifi Kelek turşusu malzemeler 1 kg kelek 1 çay bardağı üzüm sirkesi 3 yemek kaşığı yemeklik tuz + 2 yemek kaşığı daha kelekleri bekletmek için 1 tatlı kaşığı toz şeker tahmini su kelek turşusu yapılışı Öncelikle kelekleri güzelce yıkayın ikiye bölün içlerini kaşık yardımıyla temizleyin bir kaba koyun 2 yemek kaşığı tuzu üzerlerine serpiştirin üzerleri kapanacak kadar su ekleyin 5 saat kadar öylece bekletin bekleme işi bitince kelekleri yıkayın sığabilecek bir kavanoza yerleştirin üzerine tuzu şekeri sarımsağı sirkeyi ve kavanoz dolana kadarda suyunu ekleyin en üste biberleri bölerek koyun ağzını sıkıca kapayın güneş almayan bir yerde ekşimesi için bekletin kışa kısmetse afiyetle yiyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|