Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kelek, turşusu, yapılır

Kelek Turşusu Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kelek Turşusu Nasıl Yapılır



Kelek Turşusu Tarifi


Kelek turşusu malzemeler

1 kg kelek

1 çay bardağı üzüm sirkesi

3 yemek kaşığı yemeklik tuz + 2 yemek kaşığı daha kelekleri bekletmek için

1 tatlı kaşığı toz şeker

tahmini su




kelek turşusu yapılışı

Öncelikle kelekleri güzelce yıkayın ikiye bölün içlerini kaşık yardımıyla temizleyin bir kaba koyun 2 yemek kaşığı tuzu üzerlerine serpiştirin üzerleri kapanacak kadar su ekleyin 5 saat kadar öylece bekletin bekleme işi bitince kelekleri yıkayın sığabilecek bir kavanoza yerleştirin üzerine tuzu şekeri sarımsağı sirkeyi ve kavanoz dolana kadarda suyunu ekleyin en üste biberleri bölerek koyun ağzını sıkıca kapayın güneş almayan bir yerde ekşimesi için bekletin kışa kısmetse afiyetle yiyin










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.