Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlaması, istakoz, yapılır

İstakoz Haşlaması Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İstakoz Haşlaması Nasıl Yapılır



Malzemeler
1 İstakoz

Haşlamak için:

8 su bardağı su,

1 çorba kaşığı tuz,

3 çorba kaşığı sirke,

1 demet maydanoz

Üzeri için:

yarım su bardağı zeytinyağı,

1 çay kaşığı hardal,

1 limon suyu,

1 defne, maydanoz (çok ince kıyılmış)

Istakoz Haşlaması Tarifi Yapılışı

Ateşe oturttuğunuz tencere içine maydanoz ve sirke koyunuz, kaynayınca, içine İstakozu atınız Kırk dakikada tamamen haşlanmış olur Kabuğunu soyup, beyaz etlerini çıkarın Doğrayıp tabağa koyunuz İstakozun ayaklarını da koparıp tabağın etrafına sıralayınız Ayıklanmış etlerin üzerine zeytinyağı, hardal ve limonu iyice karıştırarak dökünüz ' Bolca maydanoz serperek süsleyiniz










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.