08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Testi Kebabı Hazırlanışı
Testi kebabı nasıl yapılır
Testi kebabı hazırlanışı
Malzemeler
1,5 kilo orta yağlı koyun eti (kuşbaşı doğranmış)
60 adet arpacık soğanı
2 çorba kaşığı Sana
Yarım çorba kaşığı salça(1 kahve fincanı su içinde eritilmiş)
2 büyük domates(küp doğranmış)
Tuz
Üzerine kimyon-karabiber
Hamur için:
1 su bardağı un
Yarım su bardağı su
Testi Kebabı Yapılışı
1 Bu yemek için,altları su testisi gibi,ağzı beş parmak kadar genişlikte özel çömlekler vardır Bu tür bulunmadığı taktirde,uygun başka bir çömlekte de pişirilebilir
2 Çömleğe Sana ve etleri koyun Yanmış mangal kömürünün ortasındaki kömürleri yanlara alarak yer açın;buraya çömleği yerleştirin Kömür közleri, çömleğe değecek şekilde kalır Zaman zaman çömleğin kulplarından tutup içindeki etleri silkeleyerek, etlerin eşit pişmesini sağlayın Kömür ateşi olmadığı zaman,fırında da pişirebilirsiniz
3 Etlerin suyu çekilip kavrulmaya başlayınca, arpacık soğanları,domates, salça ve tuzu ekleyin; karışması için silkeleyin
4 Un ve suyu karıştırarak,kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın Çömleğin ağzını bir bezle bağlayıp,etrafını hamurla sıvayın Yine ateşe oturtun
5 Bu ateşte,50-60 dakika kadar,zaman zaman silkeleyerek pişirin Ateşten alıp 20 dakika dinlendirin Hamurla sıvanan ağzı açıp,hamurunu çıkartın Kebabın üzerine kimyon ve karabiber serpip servis yapın
Attached Thumbnails
|
|
|