![]() |
Oruk Kebabı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oruk Kebabı Nasıl YapılırOruk Kebabı Tarifi Oruk Kebabı nasıl yapılır Oruk kebabı, Kilis ve Hatay yöresine ait lezzetli bir yöresel yemektir ![]() Malzemeleri 500 gram orta yağı kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet yumurta 1 çay bardağı haşlanmış köftelik bulgur Damak tadınıza göre nane, tuz ve karabiber Sos için 3 adet orta boy domates 1 çay kaşığı kekik 1 diş sarımsak Oruk Kebabı Yapılışı Soğanı rendeleyip tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın ![]() Malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun ![]() Köfte harcından parçalar koparıp elinizi ıslatıp şişe geçirin ![]() Izgara veya mangalda iki tarafını da pişirin ![]() Sosu için domatesleri rendeleyip yağsız tavaya alın ![]() Suyunu çekene kadar orta dereceli ateşte pişirin ![]() Sarımsağın kabuğunu soyup incecik doğrayın ![]() Ocaktan almadan önce sarımsak ve kekiği ekleyin ![]() Şişten çıkardıktan sonra küçük parçalara bölün ![]() Üzerinde domates sosu gezdirerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|