Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, oruk, yapılır

Oruk Kebabı Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oruk Kebabı Nasıl Yapılır



Oruk Kebabı Tarifi

Oruk Kebabı nasıl yapılır


Oruk kebabı, Kilis ve Hatay yöresine ait lezzetli bir yöresel yemektirPişirip denemek isterseniz işte oruk kebabı tarifi;


Malzemeleri


500 gram orta yağı kıyma

1 adet orta boy kuru soğan

1 adet yumurta

1 çay bardağı haşlanmış köftelik bulgur

Damak tadınıza göre nane, tuz ve karabiber


Sos için


3 adet orta boy domates

1 çay kaşığı kekik

1 diş sarımsak


Oruk Kebabı Yapılışı


Soğanı rendeleyip tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın

Malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun

Köfte harcından parçalar koparıp elinizi ıslatıp şişe geçirin

Izgara veya mangalda iki tarafını da pişirin

Sosu için domatesleri rendeleyip yağsız tavaya alın

Suyunu çekene kadar orta dereceli ateşte pişirin

Sarımsağın kabuğunu soyup incecik doğrayın

Ocaktan almadan önce sarımsak ve kekiği ekleyin

Şişten çıkardıktan sonra küçük parçalara bölün

Üzerinde domates sosu gezdirerek servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.