Bayram Yemekleri Tarifleri |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayram Yemekleri TarifleriKurban Bayramı Yemekleri Bayram Yemekleri Ramazan Bayramı Yemekleri Tarifi Her ailenin bayram sabahlarına has yemekleri vardır Bu gelenek yıllardan beri yerine getirilir Örneğin bizim ailede her bayram, bayram namazından sonra evde bayram yemeği yenir Yemekten sonra da büyüklerin elleri öpülür aile içi bayramlaşma yapılır Bizim geleneksel yemeğimiz, Pilav üstü tavuk ve kuru fasulyedir örneğin Pilavlı Bayram Kavurması Malzemeler 1 kg kuzu kuşbaşı 4 yemek kaşığı kuyruk yağı 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı kekik Karabiber Tuz Yapılışı Kuyruk yağını zardan ufak doğrayıp yıkayın Tencereye koyup 4-5 dakika karıştırarak kavurun Sıvıyağ ve parça etleri ilave edip tencerenin kapağını kapatın Etler suyunu bırakıp çekince kısık ateşte 20 dakika kavurun Ocağın altını söndürmeden önce kekik, karabiber ve tuz atıp karıştırın Pilavla birlikte sıcak servis yapın Bayram Kavurması Malzemeler 1 kg kuzu but (orta yağlı) 100 gr kuyruk yağı Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik Hazırlanışı Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz Sıcak olarak servis yapınız Bayram Yahnisi Malzemeler 1 kilo iri kuşbaşı koyun eti 20 adet arpacık soğanı veya 2 baş iri soğan 3 çorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 demet dereotu Yapılışı Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı margarinle beraber iri kuşbaşı etleri koyun Et suyunu salıverip tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az hararette pişmeye bırakın Et suyunu çekince ayıklanmış 20 adet arpacık soğanı veya çentilmiş iki baş soğanı ete katarak soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin Pul biberi ve bir bardak sıcak suyu ilave ederek, etler yumuşacık oluncaya kadar, arada yarım bardak su ve ateşten indirmenize 10 dakika kala da tuzunu ilave edip, ateşten çekin Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz Etin yanında kızarmış patates veya haşlanmış patates verebilirsiniz Sizlerde geleneksel bayram yemekleriniz bizlerle paylaşabilirsiniz |
|