08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Meze Tarifleri Çeşitleri
Kolay Meze Tarifleri
Haydari
Malzemeler:
1 su bardağı süzülmüş yoğurt
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Maydanoz
• Tuz
Tarifi: Yoğurdu bir kaseye koyun ve çok az su ilave ederek çırpın Koyu kaymak kıvamına gelinceye kadar karıştırın İçine sırasıyla kimyon, kekik, karabiber ve kırmızı biberi katarak karıştırıp ezmeye devam edin Zaman zaman tadına bakarak lezzetini kontrol edin Hangi madde az veya çoksa, ona göre ya eksiltip ya da çoğaltın En son zeytinyağını ekleyip, katılık derecesini istediğiniz kıvama getirin İyi bir haydarinin kıvamı, ekmeğe sürülecek tereyağ kıvamıdır Yaptığınız karışım bu kıvama gelince bir kayık tabağa yerleştiriniz Çatalla üzerini şekillendirip maydanoz yaprakları, siyah zeytin ve kırmızı turp ile süsleyebilirsiniz
Tabule
Malzemeler:
1 su bardağı bulgur
4 yaprak yeşil salata
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 demet maydanoz
2 adet taze soğan
1 sivri biber 2 domates
1 limon suyu
Nane
Tuz
Tarifi: Maydanoz, sivri biber, taze soğan ve yeşil salatayı temizleyin, yıkayın ve süzün Domatesleri soyup çekirdeklerini çıkartın İnce bulguru ılık suda 15 dakika ısladıktan sonra, yıkayın, süzün ve 10 dakika bekletin Maydanoz, taze soğan, domates ve sivri biberi incecik doğrayın Bir kapta süzülmüş bulgur ile birleştirip karıştırın ve limon suyunu, zeytinyağını, naneyi ve tuzu ilave ederek, ezmeden, hep birlikte karıştırın Buzdolabında, kapağı kapalı olarak 30 dakika dinlendirdikten sonra tabuleyi servis edebilirsiniz
Yoğurtlu Havuç
Malzemeler:
Yarım kg havuç
250 gr yoğurt
2 diş sarımsak
Bir çay bardağı Ayçiçek yağı
Tuz
Tarifi: Havuçları rendeleyin Ayçiçek yağı ile ölünceye kadar kavurun, soğumaya bırakın Bu arada yoğurt sarımsak ve tuzu karıştırın havuçlar soğuyunca yoğurtla karıştırıp servise hazırlayın
Rus Salatası
Malzemeler:
2 havuç
1 kereviz
2 patates
Yarım su bardağı bezelye
3 pancar
1 salatalık turşusu
1 çay bardağı zeytin
2 yumurta
1 su bardağı mayonez
Tuz
Tarifi: Havucu, patatesi ve kerevizi yıkayıp ayıklayın ve küçük küçük tavla zarında biraz irice küp şeklinde doğrayın Bir tencerede su kaynatın ve suya önce havuçları, bir süre sonra patatesleri en son da kerevizleri atıp, yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşlanan sebzeleri süzgeçle sudan alıp süzdürün Bir kenarda beklemeye bırakın
Sebzeler pişerken, başka bir tencerede bir bardak suya bir kaşık sirke katarak pancarları haşlayın Haşlanıp yumuşayan pancarları sudan çıkarıp kabuklarını soyun Bunları da aynı büyüklükte küp şeklinde doğradıktan sonra öteki sebzelerle karıştırın Salatalık turşusunu çok ince kesin ve zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın Başka bir kapta ise bezelyeler ve haşlayıp ezdiğiniz yumurtaları karıştırın Daha sonra bütün malzemeleri bir kaba toplayın ve yarım bardak mayonezi hepsinin üstüne döküp karıştırın Servis tabağına aldığınız Rus Salatası’nı maydanoz ile süsleyebilirsiniz
|
|
|