![]() |
Et Terbiyesi Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Terbiyesi Nasıl YapılırEt nasıl terbiye edilir Leziz enfes et yemek isteyenler için etin püf noktalarını anlatan yazımız ![]() Malzemeler 250 gram kuzu eti (biftek, külbastı olabilir) 1 adet büyük boy soğan 3 diş sarımsak 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik Etin terbiye edilişi Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin ![]() Rendelenmiş soğanın suyunu sıkın ![]() Elde ettiğiniz soğan suyunu derin ve geniş bir kaba alın ![]() Sarımsağı incecik rendeleyip soğan suyuna ekleyin ![]() Zeytinyağı ve kekiği terbiye sosuna ekleyip iyice karıştırın ![]() Kuzu etlerini terbiyenin içine yatırıp sosla harmanlayın ![]() Buzdolabında en az iki saat bekletin ![]() Kuzu etini ve aslında tüm etleri yüksek ateşte pişirmelisiniz ki et; içindeki suyunu bırakıp lezzetinden bir şey kaybetmesin ![]() Örneğin kuzu etini tavada pişireceksiniz yüksek ateşte tavayı iyice kızdırın ![]() Etleri tavaya ekleyip yüksek ateşte her iki tarafını da çevirerek pişirin ![]() Etleri ocaktan indirmeden 1 dakika önce tuzunu ekleyin ![]() Tuzu pişirmeye başlamadan önce eklemek etin sertleşmesine neden olur ![]() Kuzu biftek kullanıyorsanız yüksek ateşte ortalama 5 dakikada pişmiş olacaktır ![]() Yalnız gözünüz sürekli etlerde olsun, yanmasın ![]() |
![]() |
![]() |
|