![]() |
Şiveydiz Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şiveydiz Nasıl YapılırŞiveydiz'in orjinal tarifini ise aşağıda okuyabilirsiniz ![]() Malzemeler 500 gr ![]() 2 kg ![]() 2 kg ![]() 4 su bardağı süzülmüş yoğurt, 1 tane yumurta, 1 su bardağı nohut, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1/2 tatlı kaşığı karabiber, 1/2 su bardağı zeytinyağı veya 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz Yapılışı Parça et 5-6 bardak su ile bir tencere içinde kaynatılır ![]() ![]() ![]() Soğan ve sarımsakların sadece beyaz kısımları 3-4 cm uzunluğunda doğranır ![]() Kaynatılan et ve nohut yumuşayınca , doğranmış soğan ve sarımsaklar tencereye ilave edilir, bunlar da yumuşayıncaya kadar kaynatılır ![]() Diğer tarafta 4 bardak süzülmüş yoğurt, 1 adet yumurta ve zeytinyağı ile hafif ateşte karıştırarak pişirilir ![]() ![]() Pişen yoğurt kabarıp kaynamaya başlayınca ocak kapatılır ve yemeğin üzerine yavaş yavaş ilave edilir ![]() ![]() Şiveydiz 1-2 dk ![]() ![]() Şiveydiz'i sıcak olarak bulgur pilavı yada pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|