Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, kavurmalı, pilav, tarifi

Kavurmalı Bademli Pilav Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavurmalı Bademli Pilav Tarifi



kavurmalı bademli pilav tarifi resimli


kavurmalı bademli pilav tarifi

kavurmalı bademli pilav


Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

350 gr kuzu kuşbaşı

1 tane soğan

2 su bardağı sıcak su

1 çay bardağı çiğ badem

Tarçın, yenibahar, tuz, karabiber

1 çorba kaşığı kekik

2 çorba kaşığı tereyağı




Yapılışı:

Öncelikle etleri suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı koyup 10 dakika kavurun ve bol kekik serpip kapağını kapatın Diğer bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağında bademleri kavurup üzerine kıyılmış soğanı, pirinç ve baharatları ekleyip 5 dakika kavurun Sonra da suyu ilave edip 20 dakika haşlayın Servis yapmadan sıcak olarak beklettiğiniz etleri de içine katıp beraber servis yapabilirsiniz










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.