Kavurmalı Bademli Pilav Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kavurmalı Bademli Pilav Tarifikavurmalı bademli pilav tarifi resimli kavurmalı bademli pilav tarifi kavurmalı bademli pilav Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 350 gr kuzu kuşbaşı 1 tane soğan 2 su bardağı sıcak su 1 çay bardağı çiğ badem Tarçın, yenibahar, tuz, karabiber 1 çorba kaşığı kekik 2 çorba kaşığı tereyağı ![]() Yapılışı: Öncelikle etleri suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı koyup 10 dakika kavurun ve bol kekik serpip kapağını kapatın Diğer bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağında bademleri kavurup üzerine kıyılmış soğanı, pirinç ve baharatları ekleyip 5 dakika kavurun Sonra da suyu ilave edip 20 dakika haşlayın Servis yapmadan sıcak olarak beklettiğiniz etleri de içine katıp beraber servis yapabilirsiniz |
|
|
|