Konya Usulü Etli Ekmek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Konya Usulü Etli Ekmek TarifiKonya Etli Ekmek Nasıl Yapılır? Artık sizde Konya’nın meşhur Etli Ekmeğini yapabilirsiniz Aşağıda bunun için gerekli olan malzemelerin listesi ve tarifi bulunmaktadır Gerekli Malzemeler : 4 su bardağı un Yarım paket yaşmaya 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar ılık suİç harcı için:200 gr kıyma1 soğan 2 domates 3 sivri biber 1 tutam maydanoz 1 çorba kaşığı salça sıvıyağ tuz karabiberYapılışı ve Hazırlanışı :Karıştırma kabına unu ve tuzu alınız Ortasını açıp içine mayayı koyunuz Alabildiği kadar su ile hamuru güzelce yoğurunuz İç harcı için karıştırma kabına kıymayı alınız Üzerine daha önce doğrayıcıdan geçirdiğiniz soğan, biber ve domates karışımını ekleyiniz Salçasını da ilave ederek karıştırınız Tuzu eklemeyi unutmayınız Hamurları ortalama 12 bezeye bölünüz Uzun lavaş gibi açınız Üzerine açık yer kalmayacak şekilde harçtan sürerek tepsiye alınız İyice ısınmış fırında 250 derecede kurutmadan pişiriniz Bu hamurdan fırın tepsisine göre tam 6 etli ekmek çıkar Çünkü yarısını dürüm için ayırmıştık Pişen etli ekmeklerin üzerine kıyılmış maydanoz serperek, limon dilimleri ile servis edebilirsiniz Afiyet olsun![]() |
|
|
|