![]() |
Çoban Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çoban Kebabı TarifiÇoban kebabı yemeği Çoban kebabı tarifi Çoban kebabı nasıl yapılır Çoban kebabı ![]() Malzemeler - Yaklaşık bir kilogram kadar but kısmından koyun eti - Leblebi büyüklüğünde damla sakızı - İki kaşık yağ - İki bardak kadar yoğurt - Tuz Yapılışı 1- Eti kuşbaşı doğradıktan sonra yıkayıp, süzün ![]() ![]() 2- Eti koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatmayın, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun ![]() ![]() 3- Et iyice piştiğinde içine tuz ve dövülmüş damla sakını ekleyerek karıştırın ![]() 4- 2 bardak yoğurdu iyice çırpıp, sıcak kebabın üstüne dökerek karıştırın ![]() ![]() Bazı yerlerde çoban kebabı biraz daha farklı yapılıyor ![]() İşte ikinci çoban kebabı tarifi Malzemeler - Bir kilogram koyun eti - İki üç yemek kaşığı margarin - 20 adet arpacık soğanı - Üç tane domates - 10 adet sarımsak - Bir demet dereotu - Dört tane patates - Tuz - Yapılışı 1- Margarini erittiğiniz tencereye kuşbaşı doğradığıız etleri, temizlenmiş arpacık soğanları ekleyin, et suyunu çekene dek pişirelim ![]() 2- Domatesleri bir tencereye küçük küçük doğrayıp, sarımsak ve tuzunu da ekleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|