Zeytinyağlı İspanak Kökü Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı İspanak Kökü TarifiZEYTİNYAĞLI ISPANAK KÖKÜ Malzemeler: 1 kg ıspanak kökü (sapı) 2 adet orta boy havuç 1 adet iri kuru soğan 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı su Yapımı: 1 çay bardağı zeytinyağı tencereye konur Isınınca ince kıyılmış soğan eklenir, şeffalaşana kadar kavrulur hemen ardından kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış havuç atılır Havuç yarım pişince ıspanak kökleri ilave edilir 5 dakika kavurduktan sonra şeker, tuz ve su katılır Kapaklı olarak 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir, ateşten alınır, 10 dakika sonra kalan yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir Ilık ya da soğuk olarak sofraya getirilir |
|
|
|