![]() |
Hünkarbeğendi Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hünkarbeğendi Nasıl YapılırHünkarbeğendi Nasıl Yapılır Malzemeler Etli kısmı için: * 250 - 300 gr kuş başı et * 2 domates * 1 sivribiber * 1 küçük soğan * 2 diş sarımsak * 1 tatlı kaşığı domates salçası * 1 su bardağı kaynar su * Tuz * Karabiber * 2 yemek kaşığı zeytinyağı Patlıcanlı kısmı için: * 3 büyük boy patlıcan * 2 yemek kaşığı un * 2 yemek kaşığı tereyağı * 1 su bardağı soğuk süt * Kaşar peyniri rendesi (3 yemek kaşığı) * Tuz * Karabiber Hazırlanışı: Patlıcanlar teflon tavada çevrilerek közlenir ![]() Soğuyan patlıcanların kabukları soyulur ve sıcak suya tutularak bir kenara alınır ![]() Kuşbaşı etler çok daha küçük parçalara ayrılır ![]() 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile etler suyunu çekene kadar pişirilir ![]() Doğranmış soğan ve sarımsaklar ile sivribiber ilave edilip 1 dakika kadar pişirilir ![]() 1 tatlı kaşığı domates salçası ilave edilip kavrulur ![]() Üzerine doğranmış domates eklenip birkaç dakika daha arada karıştırarak pişirilir ![]() Tuz ve karabiber ilave edilerek yaklaşık yarım saat daha pişirilir(etler yumuşayıncaya kadar) Patlıcanlar (çok minik olacak şekilde ) küp küp doğranır ![]() Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı ile 2 yemek kaşığı un kavrulur ![]() Üzerine patlıcanlar ilave edilip pişirmeye karıştırarak devam edilir ![]() 1 bardak soğuk süt yavaş yavaş karıştırarak ilave edilir ![]() Son olarak tuz ve karabiber ve kaşar rendesi ialve edilerek kaşar peyniri eriyene kadar pişirmeye devam edilir ![]() Patlıcanlı sos servis tabağının altına,etli karışım üste gelecek şekilde dökülerek servis yapılır ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|