![]() |
Antep Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Kebabı TarifiAntep kebabı tarifi Antep kebabı ![]() Malzemeler - Yarım kilogram kadar kıyma (dana veya koyun kıyması olabilir) - İki orta boy soğan - Üç tane domates - Üç tane yeşil biber - Maydanoz - Kırmızı acı toz biber ve tuz Yapılışı 1- Antep kebabı yapmak için kullanacağınız kıyma dana ve koyun kıyması karışımı olursa ve içerisine biraz kuyruk yağı konulursa daha lezzetli olur ![]() ![]() 2- Yoğurduğunuz kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, bunu uzun köfteler haline getirin ![]() ![]() ![]() 3- Hazırladığınız antep kebabını ister mangal, ister ızgara üstünde pişirin ![]() ![]() 4- Bu arada taze pideleri de şişlerin pişmesi esnasında bunun üzerine koyarak ısınmasını sağlayın ![]() ![]() 5- Diğer yandan domatesler ve biberleri ince, kuru soğanı ise halka biçimde doğrayıp, servis tabağına aldığınız Antep kebabının yanına koyun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|