Zeytinyağlı Pazı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Pazı TarifiZeytinyağlı Pazının Yapılışı Zeytinyağlı Pazı Malzemeleri 1 kg pazı 1 adet soğan 1 kahve fincanı pirinç 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım bardak su Sıvıyağ Tuz Zeytinyağlı Pazının Hazırlanışı: Tencereye sıvıyağı koyup kızdırın Küçük doğranmış soğanları içine atıp pembeleştirin Diğer yandan pazı yapraklarını yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyin Yaprakları ikiye yada üçe bölün Sonra doğranmış pazıları soğana ilave edin Toz şekerini ve tuzunu da ilave edin Hepsini karıştırın Ardından yarım bardak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın 5 dk sonra pirinci atın Pazı suyunu çekip pirinçler de yumuşayınca tencereyi ateşten alın Soğuduktan sonra servis yapın![]() Afiyet olsun ![]() ![]() |
|
|
|