Bulgurlu Ve Pirinçli Tavuk Dolması Nasıl Yapılır |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Ve Pirinçli Tavuk Dolması Nasıl YapılırBulgurlu ve Pirinçli Tavuk Dolması Tarifi Bulgurlu ve Pirinçli Tavuk Dolması nasıl yapılır Malzemeler • 1 bütün tavuk • Yarım limon • Tuz, karabiber Pilavı için • 2 su b pilavlık bulgur (Siz pirinçle de yapabilirsiniz) • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 çorba kaşığı domates salçası • 2 soğan • 1 çay bardağı ceviz • Tuz, karabiber • Su Üzeri için: • 1 çorba kaşığı yoğurt • 1 çorba kaşığı ketçap Tavuk Dolması Yapılışı Pilavı için 2 tane soğanı yemeklik olacak biçimde kesinTencereye 1 çorba kaşığı tereyağını ve sıvıyağı dökünÜzerine soğanları ekleyip soğanları iyice kavurun Üzerine 2 su bardağı pilavlık bulgur ilave edip kavurma işini sürdürün Kavrulduktan sonra üzerine suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın 5 dakika pişirin Pilavın içine ceviz parçaları ilave edin ve karıştırın 1 tane tüm tavuğun içini cevizli bulgur pilavı ile doldurun Tavuğu tencereye alın ve üzerine su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp tavuğu pişirin Tavuk piştikten sonra tavuğu fırın tepsisine alın Dilerseniz üstüne ketçap ve yoğurt sürün Daha önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirin Herkese afiyet olsun |
|