![]() |
Çökertme Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çökertme Nasıl Yapılır![]() Malzemeler 200 gr dana biftek 2 adet orta boy patates 2 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı su Sos için : 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber Çökertme Yapılışı 2 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı su ile koyu bir kıvama gelene kadar çırpınız ![]() Yıkadığınız 2 adet patatesi kibrit çöpü gibi ince ince doğrayınız ![]() Dana biftekleri de bir parmak kalınlığında kesiniz ![]() Önce patatesleri kızartın, ardından ince kesilmiş bifteği arkalı önlü kızarana kadar pişiriniz ![]() Servis tabağına önce yoğurdu alınız ![]() Üzerine kızarmış patatesleri bifteği yayınız ![]() 1 çorba kaşığı tereyağını eritiniz ![]() Kırmızıbiberi ilave ederek sosu kebabın üzerine gezdiriniz ![]() Sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|