Mango Ve Yoğurt Köpüğü Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mango Ve Yoğurt Köpüğü TarifiMango Ve Yoğurt Köpüğü Tarifi Mango Ve Yoğurt Köpüğü Mango Ve Yoğurt Köpüğü Malzemeleri *1 portakal *2 büyük mango, dilimlenmiş *1 çay kaşığı toz jelatin *3 yemek kaşığı soğuk su *300 ml yoğurt *2-3 yemek kaşığı pudra şekeri *1 yumurta beyazı Mango ve Yoğurt Köpüğü Tarifi bir patates doğrayıcısı kullanarak portakaldan şeritler durumunda kabuk parçaları kesin ufak keskin bir bıçakla kabukları kibrit çöpü büyüklüğünde kesin![]() Küçük bir tavada suyu bir taşım kaynatın portakal kabuğu şeritlerim 2-3 dakika haşlayın süzüp soğuk su altında tutun tekrar süzüp kâğıt havluyla kurulayın ve bir kenara koyun![]() Portakalın suyunu sıkın ve hazırlanmış mangoları ve portakal suyunu blenderda püre durumuna getirin aynı işlemi mangoları süzgeçten geçirip portakal suyunu ekleyerek de yapabilirsiniz jelatini ufak bir tava içerisindeki suya dökün 5 dakika kadar bekleyin jelatini çok kısık ateşte 1-2 dakika eriyinceye kadar ısıtın![]() Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak erimiş jelatini mango püresinin üstüne dökün yavaş yavaş yoğurdu ve pudra şekerim ekleyip karıştırın![]() Temiz kuru bir kapta yumurta, beyazını iyice çırpın büyük metal bir kaşık kullanarak yumurta beyazım mango karışımına ilave edin tadına bakıp gerekirse bir miktar daha pudra şekeri koyun![]() Köpüğü 4 tatlı kasesine koyup portakal kabuğu şeritleri ile süsleyin 2 saat içerisinde servis yapın |
|
|
|