![]() |
Ev Yapımı Turşu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapımı Turşu TarifiEvde Turşu Nasıl Yapılır Hanımlar turşu yapımı oldukca kolay gibi görünsede aslında incelik istiyen bir iştir tuzunu suyunu ayarlamak oldukca zordur bu konuda sizlere yardımcı olaiblmek adına ev Yapımı Tursu tarifi ve turşu yaparken dikkat etmeniz gereken inceliklere deyineceğiz ![]() ![]() ![]() ![]() Turşuların tuzlu suyunun hazırlanış şekilleri şöyle 1-%5 tuzlu su yapmak için : 50 gr ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer tuzu tartmak mümkün değil ise; o zaman % 5 lik tuzlu su pratik olarak şöyle yağılabilir : Suyun her litresi için tuzdan 3 yemek kaşığı dolusu ölçülerek alınır ve 1 litre suda eritilir ![]() 2-%6 lık tuzlu su yapmak için : Her bir litre için 60 gr ![]() ![]() ![]() 3-% 10 luk tuzlu su için : 1 litreye 100 gr ![]() ![]() 4-%12 lik tuzlu su için : 1 litre suda 120 gr ![]() ![]() Hemen ev Yapımı bir turşu tarifi verelim örnek olarak Salatalık Turşusu Gerekli Malzemeler 1 kilo kornişon salatalık su (mümkünse kaynak suyu) 4-5 çorba kaşığı kaya tuzu 1 çorba kaşığı toz şeker 10 diş sarımsak 2 çay bardağı sirke 10-12 al maydanoz Salatalık Turşunun Yapılışı Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Salatalıkları kavanoza doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|