![]() |
Sulu Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sulu Yemek TarifleriSulu Yemek Tarifleri Sulu Yemekler Barbunyalı Taze Fasulye Malzemeler 500 gr Fransız barbunya 500 gr Ayşe kadın fasulye 1 adet iri kuru soğan 2 adet iri olgun domates 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı şeker(silme) Tuz Hazırlanışı: Barbunyaları ayıklayın, kaynayan haşlama suyuna olgun 2 domatesi atın(kabukları kolay soyarsınız) 30 sn kadar tutun, bütün domatesleri sıcak sudan çıkarın ![]() ![]() ![]() Diğer yandan, yemeklik doğranmış kuru soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun, ayıkladığınız yeşil fasulyeleri ekleyerek, soğanlarla birlikte tencerenizi çırparak sarartın ![]() Küp doğranmış domatesler ve yarı haşlanmış barbunyalarınız ekleyin, sebzeler seviyesinde sıcak su ile birlikte şeker tuzu ekleyin ![]() Zeytinyağlı yemeğinizi ateşten almaya yakın(20-25 dk kadar), kalan yarım çay bardağı zeytin yağını ekleyin ![]() Etli Bamya Tarifi Malzemeler 250 gr küçük boy bamya 150 gr kuzu kuşbaşı 3 adet orta boy olgun domates 13-15 adet küçük diş sarımsak ½ çay bardağı zeytinyağı ½ çay bardağı limon suyu 1 küçük adet soğan 3 çay bardağı su 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Önce etimizi 3 çay bardağı su, 1 küçük boy tüm kuru soğan, yarım çay bardağı su ile pişmeye yakın ayarda pişirelim(15-20 dk) ![]() Bamyaları kuru halde iken, sakal denilen sap kısmına yakın kalın tüyleri temizleyelim, yıkayıp temiz bir mutfak bezi üzerinde yayarak kurutalım(sapları daha kolay temizlersiniz) ![]() Bamyalar kururken, 3 adet domatesi iri küp doğrayalım, sarımsakları temizleyip küçükse tüm, büyükse 2′ye veya 3′e boyuna küçültelim ![]() ![]() Sapları temizlenmiş bamyalar, sarımsak, küp domates, limon suyu ve tuz ile derince bir kapta harmanlayalım (bu aşamayı bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz) ![]() Tüm soğanı etinizden ayırın, etinizi pişirdiğiniz yağlı su ve etlerinize; limon, sarımsak, domatesle harmanlanmış bamyalarınızı pişirme tencerenizde ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Mantarlı Patlıcan Sarma Malzemeler 2-3 adet uzun patlıcan 250 gr mantar 2 adet yeşil biber 2 adet kırmızı biber 1 adet soğan 3-4 adet domates 1 yemek kaşığı biber salçası tuz, karabiber, pul biber sıvı yağ Hazırlanışı -Patlıcanlar alaca soyulup uzunlamasına ince ince kesilir ve kızartılır, kızaran patlıcanlar yağını çekmesi için peçete üzerine alınır ![]() -Soğan yağda kavrulur, biberler ve ince doğranmış mantar da eklenip ateşte biraz çevrilir ve 1 domates eklenir ![]() -Baharatları eklenir ![]() -Kızaran patlıcanlardan 2 adet alınır ve artı şeklinde üst üste konur ve içine hazırlanan mantarlı harçtan bir miktar konup kapatılır ve kürdan yardımıyla tutturulur ![]() -Ayrı yerde 1 kaşık sıvı yağda rendelenmiş 2-3 domates ve biber salçası kavrulur ve hazırlanan patlıcanlar bu sosun üzerine konur ve 10 dk pişmeye bırakılır ![]() -10 dk sonra servise hazırdır ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|