Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gevrekler, italyan, usulü

İtalyan Usulü Gevrekler

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Usulü Gevrekler



İtalya orijinli bu tarifler, iki kez fırınlanmış anlamına gelen "biscotti" adıyla anılıyor

Malzemeler

80 gr tereyağı (oda ısısında)
2/3 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu
yarım cay kaşığı tuz
1 paket vanilya
4 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
2 bardak un
1,5 su bardağı tuzsuz şamfıstığı

Yapılışı

Öncelikle geniş bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin Fırınınızı 175-180 dereceye ayarlayın Mikserinizin karıştırma kabında tereyağını biraz çırpın, yeterince yumuşaksa şekeri, kabartma tozu ve tuzu ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın Vanilya ve yumurtaları ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın Limon kabuğu rendesini ve mikserle karıştırabileceğiniz miktardaki unu ilave edip çırpmaya devam edin Hamur koyulaşınca mikseri durdurup, unun geri kalanını ve şamfıstıklarını kaşıkla hamura yedirin Ele biraz yapışan bir hamur elde edeceksiniz Bu hamuru unlanmış tezgahın üzerine alıp 3 parçaya bölün Her bir parçayı ellerinizi unlayarak 5 cm eninde ve 20 cm boyunda şeritler haline getirin Kabarma payı bırakarak şeritleri aralıklı olarak tepsinize yerleştirin Pişmeden önceki ve sonraki hallerini aşağıda görebilirsiniz

Isıtılmış fırında 20-25 dakika pişireceğiniz hamurları tel ızgara üzerinde yarım saat kadar soğumaya bırakın Ne kadar soğurlarsa o kadar rahat kesilebilirler Ama eğer aceleniz varsa ve fırını tekrar ısıtmak benim gibi size de israf gibi görünüyorsa, ılıkken kesmeye de başlayabilirsiniz Ekmek tahtasının üzerine aldığınız somunları 1,5 cm kalınlığında verev olarak dilimleyin Tırtırlı bir ekmek bıçağı işinizi kolaylaştıracaktır Dilimleri aynı tepsiye yatık olarak dizin Biraz yakın yerleştirirseniz aynı tepsiye sığıyorlar Sıcak fırına verip önce bir yüzlerini 8-10 dk, sonra alt-üst edip diğer yüzlerini bir o kadar daha fırınlayın Fırınlar arasında farklılıklar olduğundan, saatten ziyade gözlerinize güvenmenizi ve gevrekler sararıp altın rengi alınca fırından çıkarmanızı tavsiye ederim Soğuyan gevrekleri teneke kutuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz Yaklaşık 36 parça çıkıyor ve her biri 90 kalori











Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.