![]() |
Kruvasan Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kruvasan PoğaçaKruvasan poğaça Kruvasan Bir gece önceden hamuru ve tereyağını hazırlamak tarifin en basit kısmı ![]() ![]() ![]() Malzemeler 20-24 adet kruvasan için Hamur için: 28 gram taze maya 3 ![]() 1/3 su bardağı (70 gram) şeker 2 çay kaşığı tuz 1 su bardağı süt Tereyağı için: 500 gram tuzsuz tereyağı, soğuk ve 1-2 santimlik küpler halinde kesilmiş 2 çorba kaşığı un Üzeri için: 1 çorba kaşığı su ile çırpılmış 1 adet yumurta Yapılışı Hamuru hazırlamak için: Maya, şeker,un, tuz ve sütü bir kaba alıp mikserin en düşük hızında 1-2 dakika kadar (bir araya gelene kadar) karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur bir araya geldiğinde streç filmle sarıp plastik bir poşetin içine yerleştirin ve önce oda sıcaklığında 30 dakika bekletip ardından buzdolabında minimum 8 saat bekletin ![]() Tereyağını hazırlamak için: Soğuk tereyağını 1-2 santimetrelik küplere kesip bir kaba alın ve unu ekleyip en yüksek hızda 2 dakika boyunca mikserle karıştırın ![]() ![]() Tereyağını hamura yedirmek için: Hafifçe unladığınız tezgaha hamuru alıp 25 cm x 43 cm boyutunda bir dikdörtgen olarak açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hafifçe unlanmış tezgaha hamuru alıp açmaya başlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() Hamuru yaklaşık olarak 35 cm x 65 cm büyüklüğünde hafifçe unlanmış bir tezgahta açın ![]() ![]() ![]() Bir tepsiye alıp üzerini streç filmle örtün ve buzdolabında minimum 2 saat dinlendirin ![]() 2 ![]() Hamurun uzun tarafı size bakacak şekilde unlanmış bir tezgaha alın ve yine 35 cm x 65 cm büyüklüğünde açın ![]() ![]() 3 ![]() Tekrar hamurun uzun tarafı size bakacak şekilde unlanmış bir tezgaha alın ve yine 35 cm x 65 cm büyüklüğünde açın ![]() ![]() ![]() Bir fırçayla tepesindeki fazlalık olan unları fırçalayın, üzerini örtüp 2 saat daha dinlenmeye bırakın ![]() ![]() Hamuru açmak için: Tezgahı unlayıp hamurun kısa tarafı size bakacak şekilde hamuru tezgaha alın ![]() ![]() ![]() Hamuru kesmek için: Uzun tarafından ikiye katlayıp kruvasan üçgenlerini kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki adet fırın tepsisine parşömen kağıdı serip bir kenara ayırın ![]() Şekil vermek için: Ellerinizi ıslak bir havluya silip nemlendirin ![]() ![]() ![]() Kruvasanları aralarında boşluk bırakarak (üç katı kadar büyüyeceklerini hesaplayarak) fırın tepsisine yerleştirin ![]() Pişirmek için: Suyla çırptığınız yumurtayı fırça yardımıyla tepelerine sürüp üzerlerini kapatmadan oda sıcaklığında yaklaşık 3 katı kadar şişene dek bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() Biraz oda sıcaklığına gelmelerini bekledikten sonra da servis yapın ![]() ![]() Afiyet olsun İhsan USTA |
![]() |
![]() |
|