Üsküp Böreği Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üsküp Böreği Nasıl YapılırÜsküp Böreği Tarifi Üsküp Böreği nasıl yapılır Malzemeler 5 Adet Yufka 250 Gr Tereyağı Yada Margarin 2 Adet Yumurta 3 Çorba Kaşığı Yoğurt 3 Diş Sarmısak 3 Çorba Kaşığı Un 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu 1/2 Kg Haşlamalık Kuşbaşı Et (Süt Danası Veya Koyun Eti) Üsküp Böreği Yapılışı Eti haşlayıp,ısıtılmış basınçlı tencereye aktaralım Üzerini 3 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edelim Etin daha lezzetli olması için tencereye doğranmış şekilde 1 havuç,1 soğan ve bir defne yaprağı ekleyelim Tuzunu ekleyip,et yumuşayana dek haşlayalım![]() Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine buruşturarak serelim Her yufkanın arasına eritilmiş yağ sürelim Son katına da yağı sürüp, yufkaları kare dilimler halinde kesip,230 derecede ısıtılmış fırında pişirmeye bırakalım![]() Bu arada sosu hazırlamaya başlayalım 3 çorba kaşığı yoğurda,3 çorba kaşığı un ve 2 adet yumurta ekleyelim 3 diş sarmısak ve limon suyunu da ilave edip,mikserle karıştıralım Sonra 1,5-2 su bardağı su ekleyip,kısık ateşte sürekli karıştırarak,üzeri göz göz olana dek pişirelim Koyu muhallebi kıvamına gelen sosu ateşten alalım![]() Altı,üstü kızarana dek pişen yufkaları fırından alalım Etlerin haşlandığı suyu soğutarak yufkaların üzerine 2-3 kepçe gezdirelim Haşlanan etleri böreğin üzerine yayalım Sosu da böreğin üstüne yayıp,üzerini düzeltelim 1 kaşık tereyağını eritip,toz kırmızı biber ekleyelim Ve kırmızı biberli yağı sos üzerine gezdirip,tepsiyi tekrar fırına sürelim 5-10 dk daha pişirip, fırından alalım Ilık olarak servis yapalım |
|
|
|