Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bisküvili, kivili, resimli, tarifi, tart

Resimli Kivili Bisküvili Tart Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Resimli Kivili Bisküvili Tart Tarifi



Kivili Bisküvili Tart Tarifi




Malzemeler:


Hamur için;

30 adet pötibör bisküvi

150 gr bitkisel margarin

2 çay kaşığı toz tarçın

3 yemek kaşığı soğuk su


Üzeri için;

4 su bardağı süt

1 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı dolusu un

8 yemek kaşığı tozşeker

1 paket vanilya

1 adet yumurtanın sarısı

2 poşet toz kremşanti (150 gr)

1,5 su bardağı soğuk süt

2 adet orta boy yumuşak kivi

3 yemek kaşığı dövülmüş şamfıstığı içi





Yapılışı:


Bisküvileri mutfak robotunda çekerek ya da temiz bir buzdolabı poşetinin içinde ezerek un haline getirdikten sonra derin bir kaba aktarın Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve tarçını ekleyip yoğurmaya başlayın Soğuk suyu da aktarıp yoğurmaya devam edin Diğer taraftan, 20-25 santim çapında olan ve alt kısmı çıkabilen bir tart kalıbını ya da kelepçeli bir kalıbı yumuşak margarinle iyice yağlayın


Yoğurduğunuz hamuru bu kalıba kenarlarını 1-2 santim yükselterek yerleştirin Ortası çukur hamuru buzdolabıda bekletin Diğer taraftan, üzerinin kremasını hazırlamak için; süt, mısır nişastası, irmik ve unu orta boy bir tencereye aktarıp tel çırpıcı yardımıyla karıştırmaya başlayın Tozşeker ve vanilyayı ilave edip orta ısılı ateşte, tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin


Kaynamaya başlayınca, yumurta sarısını ekleyip 1 dakika kadar daha hızlıca karıştırdıktan sonra ocaktan alın Soğumasını bekleyin 2 poşet toz kremşantiyi başka bir kaba aktarıp üzerine 1,5 su bardağı soğuk sütü ilave edin Mikserin yüksek devriyle iyice katılaşıncaya kadar, 2-3 dakika çırpın Tartı buzdolabından çıkarıp ılık haldeki kremayı ortasındaki çukura kaşıkla yayın Üzerine de başka bir kaşıkla kremşantiyi düzgün bir şekilde yayın Tartı buzdolabında en az 6 saat bekletin Servis yapacağınız zaman üzerini kivi dilimleri ve şam fıstıkla süsleyin












Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.