Kıymalı Su Böreği Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Su Böreği Nasıl YapılırKıymalı su böreği nasıl yapılır Kıymalı su böreği tarifi resimli,kıymalı su böreği yemek tarifi,kıymalı su böreği yapılışı Kıymalı su böreği Malzemeler 4 su bardağı un, 7 adet yumurta, Tuz, 4/5 su bardağı nişasta, 1 paket sana yağı, Soğan, 250 gr kıyma, Karabiber, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı zeytinyağı Yarım bağ maydanoz Hazırlanışı -Hamuru için unu eleyin, ortasını havuz biçiminde açın 5 yumurta ve biraz tuz koyup bir hamur elde edin![]() -Hamuru yuvarlayarak 5 cm kalınlığında bir silindir yapıp 12 eşit parçaya ayırın Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika serin bir yerde bekletin Eşit olarak dilimlediğiniz hamur parçalarını açın![]() -Harcınızı hazırlamak için bir tavada 1 paket tereyağın yarısını koyarak kızdırın Yağ kızınca soğan ve kıymayı birlikte ekleyip kavurun Harcı ateşten almaya yakın ince kıyılmış maydanozu tuz ve karabiberi katıp karıştırın ve ateşten alın![]() -Fırınınızı 200 C dereceye getirip Isıtın![]() -Bir tencereye tuzlu, bol su koyup zeytinyağını ilave edin, bir taşım kaynatın Hazırladığınız yufkaları tek tek 2-3 dakika haşlayın Zedelemeden kevgirle alarak soğuk su dolu bir tencereye aktarın İyice süzdürerek kevgirle tekrar alıp böreği tepsiye döşeyip fırına sürün Su böreğini kare şeklinde keserek ılık olarak servis yapın |
|
|
|